Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,4265
Dolar
Arrow
33,9867
İngiliz Sterlini
Arrow
44,3777
Altın
Arrow
2744,0000
BIST
Arrow
9.420

Ahmet Şık'tan Özgür Özel'e: 'Benim dilim kirli değil'

TBMM'de Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararıyla ilgili yapılan olağanüstü toplantıda konuşan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP'li milletvekilleri tarafından saldırıya uğramıştı. Şık, saldırının planlı ve organize olduğunu iddia etti.

Ahmet Şık'tan Özgür Özel'e: 'Benim dilim kirli değil'

TBMM Genel Kurulu’nda, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı görüşmek üzere düzenlenen olağanüstü toplantı sırasında, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a AKP’li milletvekilleri tarafından saldırı gerçekleştirimişti. 

Olayla ilgili TELE1’e konuşan Ahmet Şık, olayın önceden planlandığını ve organize bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Ahmet Şık, “Önceden planlanmış ve organize edilmiş bir saldırı olduğuna hiç şüphem yok. Geçmiş dönemin gergin anlarını düşündüğümde, bu saldırının kimler tarafından yapılacağının ve AKP’li Meclis Başkanvekili’nin nasıl bir tutum sergileyeceğinin önceden planlandığını düşünüyorum” dedi.

'TROLÜN VÜCUT BULMUŞ HALİ'

Saldırının verilen ara sırasında planlandığını öne süren Şık, "Mutlaka AKP Grubu'na başkanlık eden kişi, kürsüdeki muhalefet vekiline ayağa kalkarak karşılık verir. Abdullah Güler de bu role çok uygun birisi. Trolün vücut bulmuş hali desek yanlış olmaz. Talimatı buradan aldığını düşünüyorum. Aradan sonra kimlerin saldıracağı ve Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın neler yapacağı planlanmıştı" ifadelerini kullandı.

'ALPAY VE BOZDAĞ GÖZ GÖZE GELDİ'

Olay sonrası fotoğrafları incelediğini belirten Şık sözlerine şöyle devam etti.

 "Dikkat ederseniz, ben kürsüdeyken Alpay, Bekir Bozdağ ile göz teması kuruyor. Bozdağ, oturumun kapandığını ilan eden gongu vurduğu anda saldırı başlıyor. Alpay’ın ilk hamlesi beni düşürmeye yönelikti ve arkasından gelenler saldırının devamını getirdi. Pusu kurmak, bu iktidarın en iyi bildiği iş" dedi.

BENİM DİLİM KİRLİ DEĞİL 

CHP lideri Özgür Özel’in sözlerine de cevap veren Ahmet Şık "Benim dilim kirli değil. Eğer konuşabilseydim daha anlaşılır olacaktım. AKP medyası sosyal medyadan 'Ahmet Şık hakaret etti' diye yaydı. 

Neymiş hakaret, 'Haysiyetsiz' diyorum. Milletvekilliği yemininin sonu Anayasaya sadakatle biter. Anayasaya bağlı olmayanlara haysiyetsiz diyorum" şeklinde konuştu. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Ahmet Şık CHP Genel Başkanı Özgür Özel Alpay Özalan