Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

AKP MKYK'da 'Kent Lokantası' tartışması! Erdoğan sinirlendi...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açtığı Kent Lokanta'sıyla ilgili tartışma yaşandığı iddia edildi.

AKP MKYK'da 'Kent Lokantası' tartışması! Erdoğan sinirlendi...

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AKP MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Seçim mağlubiyetinin masaya yatırıldığı toplantıda 'kibir uyarısı' yapan Erdoğan'ın değişim sinyalleri verdiği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Erdoğan’ın kurmaylarına, “Bayrak değişimi olacak. Gerekli değişim olacak” dediği kaydedildi. Ancak kulislerde Erdoğan’ın partisinde değişimi “birden yapmayacağı, kurultay ile gerçekleştireceği” de kaydediliyor. AKP’de kurultayın ekim ayı sonu gibi toplanacağı, mayıs ayında yapılacak MKYK toplantısında ise kurultay kararı alınacağı belirtiliyor. 

'KENT LOKANTALARI' TARTIŞMASI: ERDOĞAN SİNİRLENDİ

Öte yandan kritik toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da hayata geçirdiği Kent Lokantası projesine ilişkin tartışma yaşandığı öğrenildi.

Bir MKYK üyesinin, İstanbul’da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin de Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum’un, “Ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar” dediği “Kent Lokantaları” olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın “kızdığı” ve “Kent Lokantası’yla seçim mi kaybedilirmiş? Neden bu olur mu?” tepkisini gösterdiği kaydedildi.

Öte yandan Erdoğan’ın MKYK’de bir kez daha seçim yenilgisinin en önemli nedeninin “yüksek enflasyon” olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Erdoğan’ın kurmaylarından, “çıkar amaçlı fiyat artıran marketlerle ilgili de çalışma yürütülmesi” talimatını verdiği kaydedildi.


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri AKP MKYK Ekrem İmamoğlu Kent Lokantası Recep Tayyip Erdoğan