Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'de 'gerilim' yükseliyor! Erdoğan 31 Mart 'hesaplaşmasını' Kongre'ye erteledi

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez 2.parti konumuna düşen AKP'de 'değişim' bekleyişinin gerilim yarattığını söyledi.

AKP'de 'gerilim' yükseliyor! Erdoğan 31 Mart 'hesaplaşmasını' Kongre'ye erteledi

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 31 Mart yerel seçimlerinin AKP'deki sorunları görünür kıldığını belirterek, "AK Parti içinde 31 Mart hesaplaşmasını yapıp yola devam edeceği görüşü hakimdi. Öyle olmadı. Erdoğan kendi rutini dışına çıktı. Sorunun çözümünü zamana yaydı. Hesaplaşmayı Kongre sürecine yaydı. Bu durum AK Parti yönetim kademelerinde yukarıdan aşağı doğru bekleyiş gerilimi biriktirmeye başladı" diye yazdı.

"DAVAYA DEĞİL LİDERE BAĞLILIK ESAS OLMUŞTU"

AKP'nin iktidarda zenginleşip israf ve şatafat gösterisi yapanların, seçilmişlere parmak sallayan atanmışların, kendi yönetici elit sınıfını yaratanların partisi olarak algılanmaya başladığını kaydeden Yetkin, "AK Parti, Erdoğan’ın 2014’te ilk kez Cumhurbaşkanı seçilmesi sürecinde önce Abdullah Gül, sonra Ahmet Davutoğlu tasfiyesi ardından “davaya” değil, “lidere” bağlılığın esas olduğu bir kimliğe bürünmüştü. 31 Mart yenilgisi ardından acaba parti, parti gibi refleks göstermeye başlamıştı da Erdoğan o nedenle mi süreci zamana yaymak istiyordu? Oysa bu muhasebe geciktikçe sancı artacağa benziyor" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kongre Kızılcahamam Kampı değişim