Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’de İstanbul endişesi: Seçim çantada keklik değil

Yerel seçimlerde İBB’yi yeniden kazanmayı hedefleyen AKP’de, DEM Parti’de Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi ve YRP’nin aday çıkarmasının Ekrem İmamoğlu’nun elini güçlendireceği düşünülüyor.

AKP’de İstanbul endişesi: Seçim çantada keklik değil

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 2 aydan daha az bir süre kaldı. Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

AKP, 2019’da kaybettiği İstanbul’u yeniden kazanabilmek için mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına Murat Kurum’u aday çıkardı.

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti Buğra Kavuncu, Saadet Partisi Birol Aydın, Zafer Partisi ise Azmi Karamahmutoğlu ile yarışa girecek.

DEM Parti’de Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi farklı isimleri gündeme getirirken, AKP’ye ittifak kapılarını kapatan Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) ise 10 Şubat’ta adaylarını açıklaması bekleniyor.

"ÇANTADA KEKLİK DEĞİL"

İktidar cephesinden yapılan son değerlendirmelerde, “İstanbul’da seçimlerin çantada keklik olmadığı” konuşuluyor.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Murat Kurum’un “seçim kampanyası sürecini iyi yönettiği ancak kentte İmamoğlu’nun etkisinin de fazla olduğu” ifade ediliyor. Parti içinde İstanbul’da seçimin “neden kolay olmayacağına” yönelik şu görüşler dile getiriliyor:

ESNAF ETKİSİ

CHP’nin yeniden aday gösterdiği mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olduğuna vurgu yapılıyor. İstanbul’un Karadeniz’den çok göç aldığı ve kentte Karadenizli nüfusunun fazla olduğu kaydedilirken “Karadenizli esnaf İmamoğlu’ndan yana tavır sergileyebilir” değerlendirmeleri yapılıyor.

YRP ‘BÖLÜYOR’

AKP ile YRP arasında uzun süredir özellikle üç büyükşehir üzerinden yerel seçimlerde işbirliği görüşmelerinden “olumlu” bir sonuç çıkmadı ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. YRP’nin kararı, AKP’de, “Partimizin oylarını böler” sözleriyle değerlendiriliyor.

KARAMAHMUTOĞLU MHP'NİN OYLARINI ETKİLEYEBİLİR

AKP’de Zafer Partisi’nin eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu’nu aday gösterdiği ve Karamahmutoğlu’nun da aynı Ekrem İmamoğlu gibi Trabzonlu bir isim olması nedeniyle “MHP’nin oylarını etkileyebileceği” konuşuluyor. Karamahmutoğlu’nu, ülkücü seçmenin “MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in hayattayken atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı” olarak tanıdığına dikkat çekiliyor.

BAŞAK DEMİRTAŞ ÇEKİLDİ

AKP’de, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın da adaylıktan çekilmesiyle birlikte “İmamoğlu’nun kazanma şansının arttığı” ileri sürülüyor. DEM Parti’nin de seçimlere bağımsız katılma kararı aldığı ve İstanbul’da aday çıkaracağını açıkladığı anımsatılırken İstanbul’daki Kürt seçmenin bir kısmının “İmamoğlu’na destek vereceği” ifade ediliyor.

‘İYİ PARTİLİLER’İN BÜYÜK BÖLÜMÜ İMAMOĞLU’NU DESTEKLİYOR’

İYİ Parti’nin, Buğra Kavuncu’yu aday gösterdiği anımsatılırken AKP’de, “İYİ Partililerin büyük bölümü İmamoğlu’nu destekliyor” değerlendirmesi yapılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

2024 yerel seçim 31 Mart 2024 Azmi Karamahmutoğlu Başak Demirtaş Ekrem İmamoğlu İstanbul Murat Kurum yerel seçim