Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP’nin Eskişehir adayı Hatipoğlu’nun sözleri yeniden gündemde

‘Derin görüş ayrılıkları’ nedeniyle İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen ve yerel seçimlerde AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu’nun mayıs ayındaki genel seçimlerden önce söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

AKP’nin Eskişehir adayı Hatipoğlu’nun sözleri yeniden gündemde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (7 Ocak) Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

26 il adayının açıklandığı lansmanda İYİ Parti'deyken AKP ile ittifak kurulmasını önermesinin ardından AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu, AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

GENEL SEÇİMLERDEN ÖNCE SÖYLEDİĞİ SÖZLER YENİDEN GÜNDEMDE

‘Derin görüş ayrılıkları’ yaşadığını söyleyerek İYİ Parti’den istifa ettikten sonra AKP’ye geçen Hatipoğlu’nun 14 Mayıs’taki genel seçimlerden önce söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Programda gazeteci Hakkı Sağlam, Nebi Hatipoğlu’na, “Tarihe kayıt düşmek için soruyorum: 14 Mayıs akşamı diyelim ki AK Parti iktidara devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. İYİ Parti muhalefette kaldı. Sizin gibi gerçekten güçlü bir sanayicinin de siyasette aktif olması ve muhalefette yer alması belki bazı sıkıntılar çıkarabilir. Böyle bir durumda AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusunu yöneltti.

HATİPOĞLU: AKP'YE GEÇMEM NE İŞİM VAR?

Hatipoğlu ise soruya şu şekilde yanıt verdi:

"İYİ Parti muhalefette kalırsa dahi… Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var.

Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum.  Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ama ileride ne olur bilinmez.

Ben AK Parti’ye geçmem tabi ama bizim partimiz başka bir partiyle koalisyon yapar… Ama o benim işim değil. Partinin ilgili kurullarıyla ilgili. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem.”

50 MİLYON DOLAR TRANSFER ÜCRETİ İDDİASI

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, partiden istifa ederek AKP'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun şirketiyle ilgili iddiada bulunmuş, “Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır, bu belge 50 milyon dolar" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan nebi Hatipoğlu Eskişehir İYİ Parti