Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,5990
Dolar
Arrow
33,4914
İngiliz Sterlini
Arrow
42,8205
Altın
Arrow
2615,0000
BIST
Arrow
9.907

AKP’ye geçeceği iddia edilen Salim Ensarioğlu 12punto’ya konuştu: 'CHP kurultayından sonra karar vereceğim'

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasette partiler arası geçiş ve vekil transferleri yeniden gündem olurken 7 vekilin AKP'ye katılacağı öne sürüldü. Bu iddiaların arasında yer alan Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu 12punto'ya dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AKP’ye geçeceği iddia edilen Salim Ensarioğlu 12punto’ya konuştu: 'CHP kurultayından sonra karar vereceğim'

Burak DEMİRBAŞ-12punto.com.tr

Önümüzdeki hafta bir "milletvekili transfer dalgası" olacağı iddiasında bulunan Tv100 sunucusu Cansu Canan Özgen, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden 7 milletvekilinin AKP'ye katılacağını öne sürdü.

Bu iddialar arasında yer alan vekiller ise şöyle sıralandı:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmey Ersagun Yüce ve daha önce İYİ Parti'de siyaset yapıp istifa eden İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Adana Milletvekili Bilal Bilici, İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ile Gelecek Partisi'nden İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, İstanbul Milletvekili Selim Temurci ve Ankara Milletvekili Nedim Yamalı.

AKP'ye geçeceği iddiasını 12punto'ya değerlendiren Salim Ensarioğlu haberi olmadığını belirterek, "bağımsızlığın keyfini çıkarıyorum" dedi.

'SEÇMEN CHP'Yİ MERKEZ YAPMAYA ÇALIŞMIŞ'

Daha önce yaptığı bir konuşmayı işaret eden Ensarioğlu, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirerek şunları söyledi:

"Milletin kararına saygılıyım. Yüzde 22 olan CHP'nin oyunu yüzde 37'ye çıkardı. Bizim millet sokağa dökülmez, eylem yapmaz ama sandıkta kararını verdi. CHP Genel Başkanı yeni biri. Yüzde 37'nin 15'i merkezden gelen oy. Bir kısım da sandığıa gitmemiş. Seçmen, Erdoğan'a veya merkez sağa kızıp CHP'ye kaymış, CHP'yi merkez yapmaya çalışmış" 

'CHP'NİN DURUMU EYLÜL'DEN SONRA NETLEŞİR'

Ensarioğlu, CHP'nin Eylül ayındaki Tüzük Kurultayı'nı işaret ederek, "Tayyip Bey yeniden toparlayabilirse, dışarı açılabilirse, teşkilatlarla halka inerse bu işi yapar dedim. İkisinin de daha ne yaptığı net değil. Tayyip Bey kampa gitti, orada bir öz eleştiri yaptı. Görülüyor ki bir hareket var ama CHP'de böyle bir hareket yok. Eylül'de tüzük kurultayı var. CHP hala bünyesinde sıkıntıların çözmeye çalışıyor, kongreye hazırlanıyor. Bana göre CHP'nin durumu Eylül'den sonra netleşir" ifadelerini kullandı.

'HANGİSİNİ DOĞRU BULURSAM ORADA OLURUM'

Ensarioğlu, bağımsız vekilliğin, "siyaset yapmamak" olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bağımsız bir milletvekiliyim, ben de gözlemleyip bakacağım. Hangisini doğru bulursam orada olurum. Bağımsız vekil demek siyaset yapmamak demek. Ben siyaset yapmaya devam edeceğim ama fikir olarak da Tayyip Bey'e daha yakınım.

Merkez sağdan geliyorum. Babam Menderes döneminde, ağabeyim dört dönem Adalet Partisi milletvekilliği yaptı. Ben 3 dönem Doğru Yol'da milletvekilliği yaptım. Buna rağmen CHP'den merkeze yaklaşıyorum ama Tayyip Bey'e daha yakınım. 

Şu anda seyrediyorum. Hiç kimseyle bir şey konuşmadım. Tayyip Bey sanki bir adım atıyor, CHP kongreyi bekliyor gibi geliyor bana."

TEMURCİ DE 12PUNTO'YA AÇIKLAMIŞTI

İddiların arasında yer alan bir diğer isim olan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, bayram öncesi AKP’li isimlerin daveti üzerine, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek AKP'ye katılacağı yönündeki iddialara, “Şu anda bunları konuşmamız Cumhurbaşkanımız ile hukukumuza, hem de parti hukukuna uygun düşmez. Değerlendirme yapıyoruz” yanıtını vermişti.


Haber Kaynağı : Burak Demirbaş

İlgili Haberler

Salim Ensarioğlu AKP Selim Temurci İYİ Parti CHP Tüzük Kurultayı