Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Akşener'e CHP'li Başarır'dan bildiri yanıtı: 4 yıl önceyi hatırlattı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında TBMM Başkanlığı tezkeresine 'evet' diyen CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. "Karın ağrıları İYİ Parti miydi?" diyen Akşener'e yanıt CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'den geldi. Başarır, Akşener'e 4 yıl önceki bildiri kararını hatırlattı.

Akşener'e CHP'li Başarır'dan bildiri yanıtı: 4 yıl önceyi hatırlattı!

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen saldırıların ardından hazırlanacak ortak bildiriye imza atmama kararı alan CHP ve Saadet, aynı konuyla ilgili TBMM Başkanlığı tezkeresine evet deme kararı aldı. 

KARIN AĞRISI İYİ PARTİ MİYDİ?

Söz konusu kararın ardından bugünkü grup toplantısında CHP'yi eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, şunları söyledi:

"Numan Kurtulmuş’un imzasıyla ortak tezkere meclise sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?"

CHP'DEN İLK YANIT

Akşener'in sözlerine CHP'den ilk yanıt Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi. 

Başarır, "Biz Meral Akşener'i asla karın ağrısı olarak görmedik. Görmeyiz de. Umarım bu halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez." ifadelerini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Şunu söyleyeyim, dün yapılan görüşmeler devlet ciddiyetine uygun görüşmelerdi. Bir önceki vahim olayda 12 şehit vermiştik, 2 bakanın Meclis'e gelip bilgilendirme yapmasını talep etmiştik. O gün gelmemişlerdi. AKP'nin bildirisine imza atmayacağız demiştik. Ve Numan Bey geldi, CHP gereğini yaptı. burası çadır devleti değil. 12 şehidin acısı bitmeden 9 şehit daha vereceğiz, sonra bir kağıt parçasını getirecek AKP grubu, imzalayın olay bitti. Hayır! Bir hukuk devletinde bakanlar gelir Meclis'e, bunun hesabını verir. Meclis bir tezkere getirir partiler de gereğini yapar. Yaptı mı? Yaptı.

4 YIL ÖNCEYİ HATIRLATTI

Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin önemine baksın, AKP bildirilerinin peşinde değil Meclis iradesinin vermiş olduğu bildiriye baksın. 

Ben değerli hanımefendiye sormak isterim. 4 yıl önce yine şehit vermiştik, yine ortak bildiri verilmişti. Meral Hanım imzalamamıştı. Terörü yaratan AKP ile aynı çizgide olmak istemiyoruz demişti. Ne değişti?"


Haber Kaynağı : 12punto

Numan kurtulmuş Meral Akşener TBMM tezkere ali mahir başarır