Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan'dan 'Ege Akersoy' açıklaması: İnşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun; o yumruğu attığın İsmail, sen, ben oturur bir çay içeriz

DEVA Lideri Ali Babacan, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü sonrası 'Tehvid Bayrağı' açan İsmail Aydemir'e yumruk atan Ege Akersoy'a ilişkin, "İnşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun. Kavuşursun da o yumruğu attığın İsmail ben, sen ben oturur bir çay içeriz" dedi.

Ali Babacan'dan 'Ege Akersoy' açıklaması: İnşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun; o yumruğu attığın İsmail, sen, ben oturur bir çay içeriz

Millet İttifakı'nın bileşenlerinden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’teki toplantıda açıklamalarda bulundu.

Babacan, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü sonrası 'Tehvid Bayrağı' açan İsmail Aydemir'e yumruk atan ve sonraki süreçte tutuklanan Ege Akersoy hakkında konuştu.

"O YUMRUĞU ATTIĞIN İSMAİL, SEN, BEN OTURUR BİR ÇAY İÇERİZ"

Babacan, "Ege kardeşim seni de diğer genç arkadaşlarımızı da ayrımcı ideolojilere teslim etmeye hiç niyetimiz yok. İnşallah bir an önce özgürlüğüne kavuşursun. Kavuşursun da o yumruğu attığın İsmail ben, sen ben oturur bir çay içeriz" dedi.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle:

“Günden güne ayyuka çıkan bir gerçek var. Ülkemiz; kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı siyasetin yeniden esiri yapılmak isteniyor. İktidardan söz etmiyorum, muhalefet de yapıyor… Ülkeyi yönetenler; ülkeyi ‘beriki, öteki’ diye ayırıyor. ‘Benden misin, değil misin’ diye büyük bir ayrımcılık yapıyor. Bakıyoruz bazı muhalefet partileri de buna özeniyor; onlar da aynı ayrımcılığı yapmaya başlıyor. Toplumu geriyorlar. Bu kin, öfke, nefret dili şu anda Türkiye’de sosyal dokumuza çok büyük zarar veriyor.

"YUMRUĞU YİYEN VATANDAŞIMIZA BİR GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNİ BİLE ÇOK GÖRDÜLER"

İşte yaşadık. Gazze mitinginden dönerken, yumruklu saldırıya maruz kalan İsmail Bey’i hepimiz gördük. Saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşimizi şöyle bir kenara ayırıyorum. Gençler hata yaparlar. Hatalarını savunmadan onlara doğru yolu göstermek bizim görevimiz. Mücadelemiz gençlerle değil. Bizim mücadelemiz gençleri öfkeyle dolduran, onları kendi insanına düşman eden zihniyetle… Yumruk yiyen vatandaşımız, İsmail Bey ne dedi? ‘Genç kardeşimiz bir hata yapmış’ dedi. ‘Benim de evlatlarım var’ dedi, ‘gelsin ben affederim’ dedi. Yumruğu atan kardeşimiz bile savunmadı yaptığını. ‘Pişmanım’ dedi. Bazı siyasetçiler ne yaptı? Yumruğu yiyen vatandaşımıza bir geçmiş olsun dileğini bile çok gördüler. Sanırım ‘Geçmiş olsun’ diyen bir ben varım, başkası var mı bilmiyorum, belli başlı siyasetçiler arasında. Ses çıkaranlar ise yumruğu, şiddeti savundular. İfade özgürlüğü deyip duranlar, ifade özgürlüğünü askıya aldılar. Seçim geliyor ya…

"HİÇBİR GENCİMİZİ BU AYRIMCI SİYASETE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

İkili siyaseti yüzlerine vuracağız. Buradan İsmail Bey’e tekrar geçmiş olsun diliyorum. Saldırıyı genç kardeşimize de sesleniyorum: Ege kardeşim, seni de diğer genç arkadaşlarımızı da ayrımcı ideolojilere teslim etmeye niyetimiz yok. İnşallah bir an önce özgürlüğe kavuşursun da o yumruğu attığın İsmail Bey, sen, ben hep beraber oturup bir çay içeriz; bu toplumun zaten mayasında olan birliği, beraberliği tüm ülkeye inşallah gösteririz. Otururuz, ülkemizin yarınlarını konuşuruz. Ve bakın buradan söz veriyorum, Ege kardeşime: Seni de hiçbir gencimize biz bu ayrımcı siyasete teslim etmeyeceğiz.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Babacan DEVA Partisi Ege Akersoy Filistin saldırı Yürüyüş