Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan’dan İstanbul ve Ankara kararı! DEVA Partisi aday çıkaracak mı?

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'da kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

Ali Babacan’dan İstanbul ve Ankara kararı! DEVA Partisi aday çıkaracak mı?

Türkiye yerel seçim atmosferine girdi. Siyasi partiler, 31 Mart 2024’teki seçimler için çalışmalarına hız kazandırdı.

Muhalefet cephesinde ittifak kapıları tamamen kapanırken, AKP, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019’da kaybettiği büyükşehirleri kazanmayı hedefliyor.

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra dağılan Millet İttifakı’nın eski ortağı DEVA Partisi’nin yerel seçimlere ilişkin yol haritası da netleşti.

DEVA PARTİSİ'NDEN ANKARA VE İSTANBUL KARARI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda İstanbul ve Ankara’da aday göstereceklerini açıkladı.

Konuyu köşesine taşıyan Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Deva lideri Ali Babacan'ın gazetecilerle buluşmasında anlattıklarını yazdı.

Yazının ilgili bölümü şöyle: 

"Babacan, cebinden bir sarı ve kırmızı kart çıkardı. 31 Mart’ta iktidara sarı, 2028’de kırmızı kart göstereceklerini söyledi.

Birkaç il ve ilçe hariç, İstanbul ve Ankara da dahil, her seçim çevresinde aday göstereceklerini ifade etti. 14-28 Mayıs’ta olduğu üzere bir ittifakın mümkün olmadığını belirtti.

Babacan, şunları söyledi:

'Niyetimiz DEVA Partisi’nin kendi adaylarıyla seçime girmek. Ama istisna ne? Eğer yerelde mantıklı işbirliği modeli oluşursa, bu da parti genel merkezleri arasında kabul görürse, mutabakat oluşursa, münferiden bunlar olabilir.'"


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Babacan Ankara İstanbul DEVA Partisi