Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ali Babacan'dan Meral Akşener'e 'korkak' tepkisi! 'Dün ‘adayımdır’ dediğinize...'

Haftalık gündem değerlendirme toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında söylediği ‘korkak’ sözüne tepki gösterdi.

Ali Babacan'dan Meral Akşener'e 'korkak' tepkisi! 'Dün ‘adayımdır’ dediğinize...'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, bugün (21 Aralık) TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra muhalefet cephesinde yaşanan süreci değerlendiren Babacan, “Son altı aydır yaşadığımız bir gerçeği de buradan ifade etmek istiyorum. Biz muhalefet bloku olarak büyük bir inançla girdiğimiz genel seçimlerde arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Seçim sonuçları sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattı, bunun da farkındayız” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan İYİ Parti ile CHP arasındaki polemiklere de değinen Babacan, Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ‘korkak’ sözüyle hedef almasına tepki gösterdi. Babacan, “Dün elini tuttuğunuza bugün ‘düşman’ derseniz güven oluşturamazsınız. Dün ‘adayımdır’ dediğinize bugün ‘korkak’ derseniz güven oluşturamazsınız” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın açıklamaları şöyle;

“Şurada seçime üç ay kalmış daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediklerini neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğunuza bugün ‘düşman’ derseniz güven oluşturamazsınız. Dün ‘adayımdır’ dediğinize bugün ‘korkak’ derseniz güven oluşturamazsınız. Ülkemizdeki bu kötüye gidişi durdurmak, milletimize hizmet için en etkili yol meşru demokratik siyasettir. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe itirazı olanlara, yüreği vatan sevgisiyle dolu olan herkese, tüm demokratlara seslenmek istiyorum, asla siyasetten vazgeçmeyin. Siyaseti ülke yönetimini kifayetsizlere bırakmayın.”

Öte yandan Babacan, gelecek hafta Ankara’da ikinci grup belediye başkanları adaylarını tanıtacağını duyurdu.


Haber Kaynağı : 12punto

Meral Akşener Ali Babacan Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş