Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Altınok tapu iddialarına sert konuştu: 'İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir'

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'nin açılışına katıldı. Burada açılıştan önce basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Altınok, kendisiyle ilgili gazeteci Murat Ağırel'in paylaştığı belgelere ilişkin sert konuştu.

Altınok tapu iddialarına sert konuştu: 'İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir'

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığına yönelik tartışmalar gündemdeki yerini korurken Altınok, Keçiören Belediyesi Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'nin açılışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Burada Antalya'da 600 dairesinin olduğuna yönelik çıkan haberler sorulan Altınok, hakaretler yağdırarak cevap verdi: '"Turgut Altınok adına tapu varsa bulun getirin' dedim; Antalya'da 600 tane... İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir. Ama bunu iddia edenler de namert ve şerefsizdir."

"YALANINI ORADA İFŞA ETTİ"

Altınok bugün açılış töreninde yaptığı konuşmada Ağırel'in paylaştığı belgelerle alakalı şunları kaydetti:

"Altınok'un özü bir, sözü birdir. Tamamen yalan, iftira, çamur. Niye 'Turgut Altınok' diye bir tapu çıkaramadılar. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Yalan olduğu zaten ortada. Hani Turgut Altınok adına 600 tane daire vardı. Niye tapuyu çıkaramadılar? Yalan söylüyorlar.

MANSUR YAVAŞ İDDİASINI İSPAT ETMEDİĞİ İÇİN İSTİFA ETMELİ

Siz de yalanın üzerine bize soru soruyorsunuz. Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Söylediği yalanları, çamurları, iftiraları ispat etmediği için bana değil, gidin Yavaş'a sorun. Onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiç biri şeyi yok. Neyini anlatacak?"

"İDDİA EDENLER DE NAMERT VE ŞEREFSİZDİR"

Konuşmasının ardından hakaretler eden Altınok, tepkisini şöyle gösterdi:

"Belgelerde 'Altınok' diye bir isim var mıydı? Gördünüz mü bir tapu? Mal varlığını ben veriyorum. 'Turgut Altınok adına tapu varsa bulun getirin' dedim; Antalya'da 600 tane. İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir. Ama bunu iddia edenler de namert ve şerefsizdir. Yine sözümdeyim. Hem yalan söylüyorlar hem ispatlayamıyorlar hem de attıkları çamur, yalan içerisinde boğuluyorlar.

"ZERRE GAZETECİYSE..."

'Turgut Altınok' diye bir tapu yok Antalya'da. Bunların istifa etmesi lazım, özür dilemesi lazım. Zerre gazeteciyse, zerre televizyoncuysa, zerre ahlakları, edepleri varsa seyrederler ve 'Yalan söyledik, sana çamur attık, iftara attık, seçim arası özür diliyoruz' demeleri lazım."

NE OLMUŞTU?

Turgut Altınok'un resmi mal bildiriminde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığını öne sürdüğü 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer alıyordu.

Son olarak Altınok'un Antalya'da 600'den fazla dairesi olduğu da öne sürülmüştü.

Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel ise, "Üstelik mal varlığında eksik bile var. Mesela Turgut’a da bana da babadan kalan kooperatif hisseleri yazılmamış" demişti.

İlerleyen günlerde ise gazeteci Murat Ağırel, canlı yayında Altınok'un dairelerinin belgelerini paylaşmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

gazeteci Cumhur İttifakı Mansur Yavaş Murat Ağırel seçim Turgut Altınok