Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Barış Yarkadaş'tan, Akşener'in Erdoğan ziyaretine dair ilginç değerlendirme

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. 40 dakika süren görüşmeye dair herhangi bir açıklama yapılmazken bu görüşmeyle ilgili çarpıcı yorumlar yapıldı. Barış Yarkadaş da dikkat çeken yorumlardan yapan biri oldu.

Barış Yarkadaş'tan, Akşener'in Erdoğan ziyaretine dair ilginç değerlendirme

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in yeni Tansu Çiller olmayı hedeflediğini belirtti.

Yarkadaş, Akşener'in 2001 yılında AKP’nin kurucuları arasında yer almayı düşündüğünü ancak Aydın Doğan'ın, "Kızım, AK Parti’ye gitme, oradan bir şey olmaz" diyerek onu vazgeçirdiğini ifade etti.

Taksim Meydanı programına konuk olan Yarkadaş, Akşener'in AKP'ye uzak bir isim olmadığını belirterek "2001 yılında Akşener, AK Parti’nin kurucuları arasına giriyordu. Aydın Doğan kendisini arayıp ‘Kızım AK Parti’ye gitme, oradan bir şey olmaz’ deyince Akşener, AK Parti’den ayrıldı." dedi.

"EKMELEDDİN İHSANOĞLU, AYDIN DOĞAN'IN ADAYIDIR"

2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili Yarkadaş" İhsanoğlu, Aydın Doğan’ın adayıdır.

Doğan’ın hac ziyaretinde İhsanoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanı’ydı. İhsanoğlu, Doğan’a VIP hizmet verdirtti. Sonra Doğan da İhsanoğlu’na koskocaman kitap bastırttı.

Sonra İhsanoğlu, Doğan’a cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini söyledi. Doğan, MHP ve CHP ile irtibat kurdu. Kılıçdaroğlu’na da Gümüşsuyu’nda Kemal Derviş ve Memduh Hacıoğlu, İhsanoğlu ismini söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçimden sonra İstanbul’da birinci sırayı İhsanoğlu’na vermek istedi, İhsanoğlu MHP’den milletvekili olmayı tercih etti." ifadelerini kullandı.

"AKŞENER, ERDOĞAN'DAN KENDİSİNE BİR SİYASET ALANI AÇMAYI HEDEFLİYOR"

Akşener'in siyasi tavrıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yarkadaş "Akşener neye oynuyor? Yeni Tansu Çiller olmaya oynuyor. Çünkü Çiller’in siyaseten karşılığı kalmadı ama bir sembol lazım. Anladığım kadarıyla Akşener bir çıkış yapabilir miyim diyerek Erdoğan’dan kendisine bir siyaset alanı açmayı amaçlıyor." sözlerine yer verdi.

"İYİ PARTİLİLER DOĞRU BULMUYOR"

Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili İYİ Partililerle görüşen Yarkadaş "Bugün ben İYİ Partilileri aradım. Dervişoğlu, partilileri ‘ben konuşmadan değerlendirme yapmayın’ diyerek uyardığı için hiçbir İYİ Partili yönetici kendi ismiyle demeç veremedi.

İstifa eden Kurucular Kurulu üyesi Vedat Bayramoğlu’ndan demeç aldım. Konuştuğum İYİ Partililer, Akşener’in bu ziyaretini doğru bulmuyorlar.

Bu görüşmenin İYİ Parti’yi töhmet altında bırakıp partiye zarar vereceğini söylediler. Partinin önemli yöneticileri zordaki İYİ Parti kitlesinin tamamen CHP’ye kayacağını düşünüyorlar." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP İYİ Parti Meral Akşener Tansu Çiller