Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.864

Bülent Arınç'tan TBMM'deki yumruklu saldırıya tepki: 'Meclisimize yakışmadı'

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan yumruklu saldırının ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayın büyük bir ayıp olduğunu ve TBMM’ye yakışmadığını belirtti.

Bülent Arınç'tan TBMM'deki yumruklu saldırıya tepki: 'Meclisimize yakışmadı'

TBMM Genel Kurulu'nda 16 Ağustos Cuma günü yaşanan olaylar sonrası eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. 

Arınç, AKP'li Alpay Özalan'ın TİP Milletvekili Ahmet Şık'a yönelik saldırısını "büyük bir ayıp" olarak nitelendirerek, bu tür davranışların TBMM'ye yakışmadığını vurguladı.,

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik "Bu ülkenin en büyük terör örgütü buradaki sıralarda oturanlardır" şeklindeki sözleri üzerine AKP'li Alpay Özalan, kürsüye çıkarak fiziksel müdahalede bulundu. Olay sırasında DEM Partili Gülistan Koçyiğit'in kaşı yarıldı, CHP'li Okan Konuralp ise yaralanmıştı.

TASVİP EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yerinizden itiraz edebilirsiniz, karşıdan bağırabilirsiniz, taşkınlık yapabilirsiniz ama kürsüye kadar gelip kürsüdeki şahsa fiili bir müdahalede bulunmak kesinlikle doğru değildir. Kim yaparsa, kime karşı yaparsa yapsın bu büyük bir ayıp ve tasvip edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

Arınç, Meclis başkanını da eleştirerek, "Meclis başkanının sadece temiz bir dille konuşmaya davet ettiği görüyoruz ama arkasından yaşanan olayları engelleyememiştir" dedi. Ayrıca, yaşanan olayların TBMM'nin toplum gözündeki yüce ve güvenilir manevi şahsiyetini erozyona uğrattığını belirtti ve "Sokakta, statta, evde, okulda, hastanede, yani hayatın her alanında yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına kötü örnek olmayı Meclis’imize yakışmamıştır" şeklinde konuştu.

 


Haber Kaynağı : 12punto

TBMM Bülent Arınç Alpay Özalan Ahmet Şık