Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Can Atalay için oturma eylemi

Türkiye İşçi Partisi, Can Atalay hakkındaki ikinci AYM kararının, 6 gündür uygulanmaması üzerine İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

Can Atalay için oturma eylemi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hatay Milletvekili Can Atalay dosyasında karar verene kadar İstanbul Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Cezaevindeyken Hatay Milletvekili seçilen ve Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez tahliyesine karar verilen Can Atalay'ın avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin saat 10.30'dan bu yana tahliye kararını uygulamamasını protesto etti. TİP heyeti, "Hatay halkı vekilini istiyor" sloganları attı.

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, "Hala içerideler, kendilerini kapatmışlar. 13. Ağır Ceza'da oturan 3 tane hakim, 2 tane açık Anayasa hükmüne rağmen arkamdaki koridorda özel güvenlikleri de önlerine koymuşlar, 8 saattir kendilerini odaya kapattılar. Kalemin de bir bilgisi yok, bizim de bir bilgimiz yok. 5 ayın üstüne, 5 gün üstüne hürriyeti tahdit suçu işlemeye 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri korkakça devam ediyor. Bunun adı korkaklıktır, bunun başka adı yok. İnsan biraz utanır, ben avukat olarak utanç içerisindeyim" dedi.

Daha sonra adliye önünde protesto düzenleyen TİP üyeleri, Atalay hakkındaki karar uygulana kadar oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

13. Ağır Ceza Mahkemesi Can Atalay Anayasa Mahkemesi eylem Türkiye İşçi Partisi mahkeme