Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cevdet Yılmaz: İsrail savaş suçlarına yenisini ekledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Refah Sınır Kapısı'na başlattığı saldırıya ilişkin konuştu: Yılmaz, "Refah'a kara saldırısı gerçekleştiren İsrail, 7 Ekim’den bu yana Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha eklemiştir" dedi.

Cevdet Yılmaz: İsrail savaş suçlarına yenisini ekledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İsrail ordusunun Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirmesi için Refah bölgesine kara saldırısı başlatmasını kınadı.

Yılmaz, İsrail'in savaş suçlarına bir yenisini eklediğini ifade ederken, Netanyahu ve işbirlikçilerinin bu suçlardan dolayı hesap vereceklerini ve uluslararası hukuku ihlal eden İsrail yönetiminin yargılanması için çaba göstereceklerini söyledi.

Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

Hamas’ın Katar ve Mısır’ın ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasının hemen ertesi gününde, Refah'a kara saldırısı gerçekleştiren İsrail, 7 Ekim’den bu yana Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha eklemiştir. "Netanyahu er ya da geç bunun hesabını verecektir" Bu insanlık suçlarını işleyen Netanyahu ve ortakları ile buna sessiz kalan muktedirler er ya da geç bunun hesabını insanlık önünde vereceklerdir. Uluslararası hukuku ayaklar altına alarak hiçbir kuralı tanımayan İsrail yönetiminin işledikleri tüm bu suçlardan yargılanarak hak ettikleri cezaları almaları için elimizden gelen gayreti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde göstermeye devam edeceğiz.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail Refah Sınır Kapısı