Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP, Binali Yıldırım'ın memleketinde 43 yıl sonra ilki başardı

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde CHP’nin İl Genel Meclisi Üyesi için seçim sonuçlarına itirazı sonucu AKP 1 meclis üyesi kaybetti. CHP, 43 yıl sonra Binali Yıldırım’ın memleketinde İl Genel Meclis Üyesi çıkartmış oldu.

CHP, Binali Yıldırım'ın memleketinde 43 yıl sonra ilki başardı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, CHP yönetimi Refahiye ilçesindeki sayımlar ile ilgili özellikle İl Genel Meclisi ile ilgili sayımlarda hataların olduğunu gerekçe göstererek oy pusulalarının yeniden sayılmasını İlçe Seçim Kurulu'ndan istedi.

YSK’nın itirazı kabul etmesi üzerine Erzincan Adliyesinde oy pusulaları yeniden sayıldı. Yapılan sayım sonucunda 1 oy farkla İl Genel Meclis üyesi AKP’den CHP’ye geçti. Hasan Özmen CHP İl Genel Meclis üyesi oldu.

Konuya ilişkin CHP’den yapılan açıklamada, “43 yıl aradan sonra, bu dönem için iddiamız olan Refahiye’mizde İl Genel Meclis Üyesi çıkartabilmek bizler için gurur kaynağı oldu. Seçim sonuçlarına itirazımız üzerine seçim kurulunda yapılan sayım neticesinde adayımız Hasan Özmen seçimi kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” denildi.


Haber Kaynağı : İHA

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri Erzincan Binali Yıldırım Refahiye CHP