Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir?

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisindeki başkomiser karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınan bir oyuncudur. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Beşikçioğlu'nu Ankara Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday gösterme kararı aldı. Peki, Erdal Beşikçioğlu kimdir?

CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu, Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olarak tanınan bir sanatçıdır.

Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde Ordu, Ünye doğumlu bir memur babanın ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğu farklı şehirlerde geçti; İlkokula Ankara'da başladı, ardından Kayseri ve İzmir'de devam etti. Lise eğitimini Ankara'da tamamladı.

Genç yaşlarda tiyatroya ilgi duyan Beşikçioğlu, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi ve 1993 yılında mezun oldu. Konservatuvar eğitimi sırasında yaratıcı drama üzerine "William Guskill" ile workshop çalışmalarına katıldı.

Mezuniyetinin ardından 1993 yılında Devlet Tiyatroları'nda görev almaya başladı. 1995-1996 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev yaptı. Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam etti.

Tiyatro alanındaki başarılarına ek olarak, Erdal Beşikçioğlu, Türk televizyon dünyasında da önemli bir yere sahiptir. En bilinen ve sevilen rollerinden biri, "Behzat Ç." dizisinde canlandırdığı Behzat Komiser karakteridir. Dizi, Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi kazandı ve Behzat Komiser karakteri, Erdal Beşikçioğlu'nun kariyerinde dikkat çeken bir döneme işaret ediyor.

Oyuncu, konservatuvar yıllarında tanıştığı ve 1991 yılından beri evli olduğu Elvin Beşikçioğlu ile hayatını birleştiren çiftin bir de kızı çocuğu vardır.


Haber Kaynağı : 12punto

Erdal Beşikçioğlu Behzat Ç