Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP Hatay İl Başkanı'ndan istifa kararı: 'Dik durmayı bilmenin gereği'

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, görevinden istifa etti. Tiryaki, yaptığı açıklamada Lütfü Savaş yönetici kadrolarının sahte ve aleyhte çalıştığını iddia etti.

CHP Hatay İl Başkanı'ndan istifa kararı: 'Dik durmayı bilmenin gereği'

Hatay Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş’ın seçimi kaybetmesi durumunda görevinden istifa edeceğini söyleyen  CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, yaptığı yazılı açıklama ile görevinden istifa etti.

"BİRÇOK HUKUKSUZ ŞAİBELİ DURUM..."

Parti kadrolarında yer alan yöneticilerin Lütfü Savaş aleyhine çalışma yaptığını söyleyen Tiryaki şunları söyledi:

“Sayın Lütfü Savaş parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin sahte, aleyhte çalışmalarına, gizli ittifaklara, çıkar gruplarına, bürokrasi, özellikle Hatay Valisi’nin, Bakanların, Hatay geneli siyasi çalışmalarına, birçok hukuksuz, şaibeli durum ve hilelere rağmen 1 milyon seçmeni olan kadim kentimizde seçimi sadece 2500 oyla kaybetmiş bulunmakta" diye konuştu.

"KIL PAYI KAYBETTİK"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı birçok hukuksuzluk ve şaibe ile kaybettiklerini, Erzin’i koruduklarını, Dörtyol’da 44 yıl sonra CHP bayrağını dalgalandırdıklarını ifade eden Tiryaki, “İskenderun’u kıl payı kaybettik, yıkık bir kent Antakya’yı türlü sebeplerle kaybettik. Partimizin kalelerinden Defne’yi kazansak da oy oranımız düştü, Samandağ’ı kaybettik” şeklinde konuştu.

"BİR NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İl, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kollarıyla seçim sürecinde YSK’dan çıkan hukuksuz ve siyasi karara karşı her zaman mücadeleyi sürdürdüklerini söyleyen Tiryaki, mağlubiyetin sorumluluğu, adaylarının arkasında dik durmayı bilmenin gereği olarak istifa ettiğini, fakat partisini bir neferi olmaya devam edeceğini belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Antakya CHP defne Dörtyol Hatay İskenderun Samandağ Hakan Tiryaki