Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP lideri Özgür Özel'den erken seçim yanıtı: 'Gelecek hafta erken seçim olsun istiyorum'

CHP lideri Özgür Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erken seçim için 360 şartına dikkat çeken Özel, "Bana kalsa, gelecek hafta erken seçim olsun istiyorum" dedi.

CHP lideri Özgür Özel'den erken seçim yanıtı: 'Gelecek hafta erken seçim olsun istiyorum'

CHP lideri Özgür Özel, TBMM'de 22. ve 23. Dönem Düzce Milletvekili 58. Hükümet Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'GELECEK HAFTA OLSUN İSTİYORUM'

Özel, şunları söyledi:

"Erken seçim meselesinde CHP olarak istikrarlı bir şekilde aynı değerlendirmeyi yapıyoruz.

31 Mart seçimlerinde oy istersen seçmenden bunun bir yerel seçim olduğunu tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy istediğinmizi söylemiştik. Biz aldığımız kredinin farkındayız, bu sonuçları sadece partimize mal ederek bir erken seçim değerlendirmesi yapmayacağım demiştim.

Anketlerde dördüncü ay üst üste birinci parti pozisyonunu muhafaza ediyor. Bu şartlarda halkın isteyip istemediğine bakmak lazım. Böyle bir talep yokken her gün artıyor. 

360 ŞARTINA DİKKAT ÇEKTİ

Erken seçim yapılabilmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Bugün için böyle bir milletvekili sayısı bizde iktidarda yok zaten. Siyasi olarak da erken seçime direnebilmenin belirli şartları var, ekonomi böyle kötü giderken asgari ücrete zam yapmazsanız. Emekli maaşları 370 euro gibi noktasındayken siz bu sese kulak tıkarsanız, esnafı duymazsanız bıçak kemiğe dayanır. Vatandaş erken seçim ister ve sizi gönderir. 

Benim değerlendirmem şudur; Bence 5 yıl tamamlanmaz, 2.5 yılda tam ortasında erken seçim olur. Bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum, gelecek hafta olsun istiyorum. Parti birinci partiyken bu kadar zor durumdaki insanların umudu CHP olmuşken neden istemeyeyim. 

ERDOĞAN'IN NORMALLEŞME İFADESİNE İLK YORUM

AKP ve MHP oy vermediği sürece bizim erken seçim dememizin bir önemi yok. Siyaseten böyle devam ederlerse erken seçim kaçınılmaz olur.

Uzun süredir biz normalleşme diyorduk, Sayın Erdoğan yumuşama diyordu. Dünden itibaren bu sürecin terminolojisinde bizim kullandığımız ifadeye döndü ve o da normalleşme demeye başladı.

Bu süreçte muhalefette yumuşama kimse beklemesin ama diyalog zemini gerekiyor. 

SİNAN ATEŞ GÖNDERMESİ

Normalleşme kelimesini kabullenmelerini olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Yumuşamanın içinde bu kadar ağır şartlar, sert şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak? Kendileri de yumuşamasınlar normalleşsinler. 

Normal demokrasilerde iktidarlarlar Anayasa Mahkemesi kararlarına, AİHM kararlarına uyarlar. İktidar ortakları, günün her aşamasında birilerini tehdit etmezler, AYM'yi kapatacağız demezler, bir cinayetin ortaya çıkmasının üzerine sis perdesi örtmeye çalışmazlar"

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Doğan Tılıç'a konuşan, CHP Lideri Özgür Özel,  erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını ifade ederek, "Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da, anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2.5 yıl sonra, bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım" demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Erken seçim yumuşama dönemi normalleşme Cumhurbaşkanı Erdoğan