Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP ve AKP heyeti arasında 'İsrail'le ticaret' tartışması: Nazlıaka'dan 'uçak yakıtı' göndermesi

AKP heyetinin Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaretinde İsrail'le ticaret ve ihracat kısıtlaması konusu gündeme geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmak üzere yine de yerinde bir karar oldu" dedi. AKP MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hasan Sert ise, "Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor" dedi.

CHP ve AKP heyeti arasında 'İsrail'le ticaret' tartışması: Nazlıaka'dan 'uçak yakıtı' göndermesi

Ramazan Bayramı'nın 2. gününde siyasi partiler arasındaki bayramlaşmalar devam ediyor.

AKP MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hasan Sert'in başkanlığındaki AKP heyeti CHP’yi ziyaret ederken, heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka karşıladı.

UÇAK YAKITI GÖNDERMESİ

Nazlıaka, İsrail'le ticaret tartışmalarının ardından 54 ürün grubunda ihracat kısıtlamasına gidilmesi kararına değinerek, “Bu karar geç de olsa olumlu bir karar olmuştur. Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtının bir kısmı Türkiye’den sağlandı ama geç olmak üzere yine de yerinde bir karar oldu. Ters kelepçe ile gözaltına alınan kız kardeşlerimizin de ne kadar doğru bir eylem sergiledikleri doğrulanmış oldu. Biz her zaman ‘İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir’ dedik. Bu yüzden kısıtlı olan bu kararı takip edeceğiz" dedi.

Sert ise, Nazlıaka’nın bu sözlerine karşılık “Filistin ile yaptığımız ticaret İsrail ile yapılmış gibi görünüyor. Çünkü tüm izinler İsrail üzerinden oluyor. Dolayısıyla bunu ayıralım” dedi.

"KIRMIZILAR İÇİNDE BİR BAYRAM OLSUN"

Nazlıaka ziyaretin sonunda “Kırmızılar içinde bir bayram olsun. Türkiye’ye kırmızı çok yakıştı” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ramazan Bayramı CHP AKP İsrail'le ticaret uçak yakıtı Aylin Nazlıaka