Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek 12punto'ya konuştu

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 12punto'ya açıklamalarda bulundu. Zeybek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında CHP’li belediyelerle ilgili söylediği “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Belediyeleriniz birikmiş SGK borçlarını ödesin” şeklindeki sözlerine cevap verdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek 12punto'ya konuştu

Selçuk Ahmet ÇELİK    12punto.com.tr

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin grup toplantısında yaptığı açıklamada CHP'li belediyeleri hedef almıştı. Erdoğan, CHP Belediyelerini kastederek, “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Belediyeleriniz birikmiş SGK borçlarını ödesin” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamaya 12punto'da yanıt verdi. 

Gökan Zeybek, CHP'nin yerel seçimlerde kazandığı 412 belediyenin 208 tanesini AK Parti ve MHP'den alındığını ifade ederek şunları söyledi: 

''Biz son 5 yılını AKP ve MHP'nin yönettiği toplam 208 tane belediye aldık. Bunların içinde Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyeleri var. Yüzlerce de ilçe belediyesi aldık ki bunlar başta İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Antalya olmak üzere pek çok büyükşehir aldık.''

AKP VERGİ VE SİGORTA PRİMLERİNİ ÖDEMEMİŞ 

AKPden alınan 208 belediyenin tamamının vergi ve sigorta primlerinin ödenmediğini vurgulayan Gökan Zeybek '' Aldığımız 208 belediyenin tamamı AK Parti döneminde vergi ve sigorta primlerini 5 yıl boyunca ödememiş. Mesela Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Nisan itibariyle borcu 25 milyar TL. Balıkesir Belediyesinde ise toplam borç 15 milyar TL' dedi.  

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden örnek vererek şu ifadelere yer verdi: 

''Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni aldığında Ankara'nın toplam borcu 2 milyar TL'ydi. Borçlu aldığınız bir belediyeyi nasıl borçsuz bir hale getireceksiniz? Üstelik iktidarın her türlü çıkardığa zorluğa rağmen. Bunu anlatmak çok güç.''

YATIRIM GELİRLERİ DURDU 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında CHP'li Belediyeleri hedef aldığı açıklamasının nedenini ise açıklanan tasarruf tedbirleri altında pek çok kalemde yatırım gelirlerinin durması olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: 

''Başlamış olan kara yolları, demir yolları yatırımları hava yolları yatırımları durduğu gibi teknolojik yenileme yapılamıyor, iyileştirmeler yapılamıyor. Ve istihdamı artırmaya yönelik adımlar atılamıyor. Tam da bu dönemde CHP'li belediyeler Kent Lokantaları, gıda bakımları, evde bakım hizmetleri, sosyal yardımlar, burslar verdi.''

İKTİDARI RAHATSIZ ETTİ 

CHP'li Belediyeler tarafından yapılan hizmetlerin AKP'yi rahatsız  ettiğini kaydeden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek '' CHP'li Belediyelerin yaptığı bu hizmetler iktidarı rahatsız etti. Rahatsız etmesinin sebebi iktidarın vadettiği hiçbir şeyi yapmamış olması'' şeklinde konuştu. 

AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR 

Millete zulüm etmeyi kendine hedef edinmiş bir rejimle karşı karşıya olduklarını belirten Gökan Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendisine oy vermeyen seçmenden intikam almaya çalışan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu yapılanları doğru bulmuyoruz. Akıllarını başlarına almaları gerektiğini söylüyoruz. Milletin cezalandırılması durumunda millet döner bu cezayı kendisine kesene çok ağır fatura ödetir. Sözün kısası yerel seçimlerde sarı kart gören iktidar yaptığı bu yanlışları hem kırmızı kart görecek hem de ahlaka etiğe ve centilmenliğe aykırı davrandığı için de tek maç değil uzun süre yarışmalardan men cezası alacak.'' 

 


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Gökan Zeybek