Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'CHP'de kurultay hesapları çoktan başladı' iddiası! 'Belli kesimler var gücüyle İmamoğlu'nu yıpratmaya çalışacak'

Gazeteci Altan Sancar, katıldığı bir canlı yayında Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay hesaplarının başladığını öne sürdü.

'CHP'de kurultay hesapları çoktan başladı' iddiası! 'Belli kesimler var gücüyle İmamoğlu'nu yıpratmaya çalışacak'

26 Ocak’ta belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanan ve bir kısım adaylarını duyuran Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) hareketli saatler yaşanıyor.

26 Ocak’taki Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından aday gösterilmeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partide bir tasfiye sürecinin yaşandığını ve 38. Olağan Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren isimlerin uzaklaştırıldığını öne sürerek CHP’den istifa etti.

ÖZEL'DEN İLGEZDİ'YE YANIT

CHP lideri Özgür Özel, İlgezdi’nin iddialarına “900 aday açıkladık. Çok sayıda Alevi aday gösterdik. Alevi adaylara bakması lazım. Hangi Kürt’ün tasfiye edildiğini görmüş? Böyle bir şey yok. Kemal Bey’i en çok destekleyen iki arkadaşımızı Bursa ve Balıkesir’de aday gösterdik” sözleriyle yanıt verdi.

İLGEZDİ İMAMOĞLU'NU SUÇLADI

İlgezdi, bugün (29 Ocak) yaptığı yeni açıklamada ise İmamoğlu'nu suçlayarak, "Ekrem İmamoğlu Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak benimle yol yürümeyeceği kararını şahsıma ifade etti. Bu kararı bana ilettiğinde partimizin en üst kurulları olan ve aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamıştı" dedi.

CHP'DE İZMİR ADAYI MESAİSİ

Battal İlgezdi’nin istifası ve açıklamalarının yankıları sürerken CHP Parti Meclisi (PM) bugün saat 18.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için toplanacak.

Parti Meclisi öncesinde toplanacak MYK’da ise İzmir adaylığı için mevcut başkan Tunç Soyer, Buğra Gökçe ve Cemil Tugay’ın isimleri tartışılacak.

ALTAN SANCAR: CEMİL TUGAY'IN ADAYLIĞI KESİN GİBİ

Sözcü TV’de Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu Öncesi Sonrası programına bağlanan gazeteci Altan Sancar, “Bugün CHP’de Cemil Tugay’ın adaylığı kesin gibi” diye konuştu.

CHP içindeki tartışmaları değerlendiren Sancar, CHP’de kurultay hesaplarının başladığını öne sürdü.

“CHP’de bir kurultay hesabı çoktan başladı” diyen Sancar, "Bu kurultay hesabının kilitlendiği odaklandığı yer İstanbul, Ekrem İmamoğlu… Eğer Ekrem İmamoğlu, İstanbul’dan bir seçim zaferiyle çıkacak olursa bu kurultay tartışması denenecektir. Ama denense dahi başlamadan bitecek bir ihtimaldir” diye konuştu.

"ESKİ YÖNETİM DELEGE İMZASIYLA KURULTAY ÇAĞRISI YAPACAKTIR"

İmamoğlu’nun kaybettiği senaryo üzerinden konuşan Sancar, “CHP açısından kötü senaryoyu da söyleyelim. İmamoğlu kazanamadı diyelim, o zaman eski yönetim delege imzasıyla bir kurultay çağrısı yapacaktır. Bugün belediyeler üzerinden yaşanan tartışmanın temelinde Şişli olsun, Ataköy olsun, İzmir olsun… Tüm bunların temelinde bir kurultay hesaplaşması var” ifadelerini kullandı.

"BELLİ KESİMLER VAR GÜCÜYLE İMAMOĞLU'NU YIPRATMAYA ÇALIŞACAK"

Sancar, Senem Toluay Ilgaz’ın “Seçim kampanyası döneminde CHP örgütleri tek vücut halde adaylar için çalışabilecek mi? Mesela İstanbul’da İmamoğlu için çalışabilecek mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi;

“Tekrar söyleyeyim bir kurultay planlaması var. Bu kurultay planlamasının yolu İstanbul’a çıkıyor. Belli kesimler var gücüyle Ekrem İmamoğlu’nu yıpratmaya çalışacaklar. Çünkü burada bir intikam arzusu var. ‘Kurultay’da bize ihanet ettiler, Kurultay’a gitmemiz lazım’ minvalinde birtakım gelişmeler olacak. Bu kaçınılmaz gözüküyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

belediye başkan adayları Battal İlgezdi Buğra Gökçe Cemil Tugay Cumhuriyet Halk Partisi CHP Ekrem İmamoğlu Özgür Özel Tunç Soyer Altan Sancar