Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’den Can Atalay için TBMM'ye olağanüstü çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 9 Ocak Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP’den Can Atalay için TBMM'ye olağanüstü çağrı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ancak Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için 9 Ocak Salı günü olağanüstü toplantıya çağrıldı.

CHP grubunca TBMM Başkanlığı'na sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın yanı sıra, CHP, DEM Parti ve Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri ile Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, bağımsız milletvekilleri Sevda Karaca Demir, Cemal Enginyurt ve Mustafa Yeneroğlu'nun imzası da yer aldı.

ÖZEL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin çağrısıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Özel, CHP'nin çağrısına destek veren partilere teşekkür etti.

Özgür Özel'in açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak, Türkiye İşçi Partisi, Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti ve Emek Partisi ile birlikte yaşadığımız anayasa krizine ilişkin TBMM'yi 9 Ocak Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdık. İYİ Parti de oturuma katılarak destek vereceğini bildirdi. Çağrımıza destek veren tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Cumhuriyet Halk Partisi Can Atalay hak ihlali TBMM