Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

CHP'den HÜDA PAR'a sert yanıt: 'Taliban kafalı yobazlar istedi diye vazgeçmeyiz!'

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, HÜDA PAR’ın anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Yücel, “Ne Atatürk’ten, ne demokrasiden, ne de laiklikten vazgeçmeyiz” dedi.

CHP'den HÜDA PAR'a sert yanıt: 'Taliban kafalı yobazlar istedi diye vazgeçmeyiz!'

CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, HÜDA PAR’ın anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasına yönelik açıklamalarına sert yanıt verdi. 

Yücel, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine yapılan bu çıkışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

'ATATÜRK'TEN VE DEMOKRASİ'DEN VAZGEÇMEYİZ'

Deniz Yücel, HÜDA PAR’ın anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik çıkışlarına karşı, “Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye, ne Atatürk’ten, ne demokrasiden, ne cumhuriyetten, ne de laiklikten vazgeçmeyiz!” ifadelerini kullandı.

'HİZBULLAH ARTIĞI ZİBİDİYE PABUÇ BIRAKMAYIZ'

Yücel, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun "Ahmağa anlatır gibi söyledim" ifadesine de tepki göstererek, “Gerizekalıya anlatır gibi anlatalım!” diyerek başladığı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik yapısını koruyan anayasanın 1., 2., ve 3. maddelerini savundu. Yücel “Cumhuriyeti ve devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir” dedi.

CHP Sözcüsü, Türkiye’nin temel değerleriyle oynanmaya çalışıldığını belirterek, “Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan Hizbullah artığı birkaç zibidiye pabuç bırakmayız” dedi.

YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada anayasanın 4. maddesinin kaldırılmasını istemişti. Yapıcıoğlu, "Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. İlk 4 madde değil, sadece 4. madde” ifadelerini kullanarak bu maddenin, gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu ileri sürmüştü.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

HÜDA PAR CHP Deniz Yücel