Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

CHP'li Başarır'dan iktidara 'SGK' yanıtı: ‘Önce eski borçlarınızı ödeyin...'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; belediyelerin SGK borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li Başarır'dan iktidara 'SGK' yanıtı: ‘Önce eski borçlarınızı ödeyin...'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra belediyelerin vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarını kendisine vazife edinen Çalışma Bakanı’nın “96 milyar lira tutarındaki büyükşehirlerin sigorta primi borçlarını hemen tahsil etmeye başlıyoruz ve yazı yolladık” diye açıklama yaptığını anımsattı. 

'ONU VERECEKSİN RECEP BEY'

CHP’li Başarır, şunları dile getirdi:

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanına ve Çalışma Bakanına sesleniyorum: Sayın Bakan, 2004'ten bugüne kadar Bursa'da, Uşak'ta, Kütahya'da, Adıyaman'da, 2019'a kadar Ankara'da, İstanbul'da, Adana'da, Mersin'de biriken borçlar için ne yaptınız? Tek bir icra işlemi yaptınız mı? İller Bankası'ndan tek kuruş kesinti yaptınız mı? Yapmadınız. Ben bir parça edep, utanma diyorum. Çünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni yeni kazandık. Ne kadar vergi ve prim borcu var biliyor musunuz? 4,5 milyar lira. Onu vereceksin Recep Bey, onu verdikten, ödedikten sonra benim belediyem hakkında işlem yapacaksın. Bugüne kadar belediyelerin birikmiş borçlarını, pis işlerini bizim belediyelerimize yüklemezsin. Uşak Belediyesi yeni kazandık, 1 milyar liraya yakın borcu var; onu ödeyeceksin Recep Bey. Zonguldak 546 milyon lira, Kastamonu 505 milyon lira, Kütahya 269 milyon lira, Kırıkkale 195 milyon lira, Kilis 32 milyon lira... Ankara, İstanbul'un 2019'da devralınan borçlarını bugüne devrettiği zaman 20 milyar lirayı geçiyor şirketler ve belediye. Şimdi sen kendi dönemindeki kendi belediyelerinle ilgili yaklaşık 20 yıllık borçları görmezden geldin. Birikti, birikti, birikti, birikti, ne oldu? Şimdi sizden istiyorum... Bakın bunun tek bir sebebi var. Emekliye, işçiye, çiftçiye, öğrenciye arkasını dönmüş, görmezden gelen bir iktidar var.”

‘BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR’

CHP’li belediyelerin yurt açtığını, kırtasiye yardımı yaptığını, halk mutfaklarıyla vatandaşa hizmet ettiklerini belirten Başarır, şunları dile getirdi:

“İstanbul'un hemen hemen her ilçesinde, Mersin'in, Adana'nın her mahallesinde insanlara ucuz yemek veriliyor. Halk Ekmek Türkiye'nin en ucuz ekmeğini veriyor. Çiftçiye gübre, tohum, iş makinesi yardımı yapılıyor. Bunları yapmaktan aciz bir Cumhurbaşkanı ve yönetimi şimdi belediyeleri çalıştırmamak için 20 yıllık kendi dönemindeki belediyesinin borçlarını tahsil etmeye çalışıyor. Yani diyor ki: Ben vermiyorum emekliye, işçiye, öğrenciye; sen de vermeyeceksin diyor, benim gibi olacaksın diyor. Hayır, biz senin gibi olmayacağız, senin gibi zalim olmayacağız. O yüzden bir kez daha buradan sesleniyorum: Bu borçları ödeyeceksin ya da bu borçları sileceksin, ondan sonra geleceksin benim belediyemize icra ya da ödeme emrini olacaksın. Ben buradan bir kez daha 85 milyona Cumhurbaşkanı'nı şikayet ediyorum.”


Haber Kaynağı : 12punto