Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

CHP'li milletvekilinden 'ön seçim' çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaklaşan Tüzük Kurultayı öncesi yaptığı açıklamada, aday belirlemede önseçim yöntemi olması gerektiğini kaydetti.

CHP'li milletvekilinden 'ön seçim' çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, partinin yaklaşan Tüzük Kurultayı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, parti tüzüğünün Türkiye'ye ve dünya sosyal demokratlarına örnek olmasını gerektiğini belirterek, aday belirleme sürecinde önseçimin vazgeçilmez bir demokrasi aracı olduğunu vurguladı.

Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasinin teminatı olarak gördüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğü, tüm Türkiye’ye ve dünyadaki tüm sosyal demokratlara örnek olmalıdır. Partimizde örgütün üzerinde hiçbir güç yoktur ve Cumhuriyet Halk Partisi gücünü örgütünden alır. Bu nedenle, genel ve yerel seçimlerde adayların önseçim yoluyla belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Örgütün iradesiyle belirlenen adaylar, halkın beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaktır."

Parti içi demokrasiyi güçlendirmenin önemine de değinen Kılıç, kongrelerde ve kurultaylarda çarşaf liste dışında bir uygulamaya gidilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, parti içi dengelerin korunması amacıyla Genel Sekreter ve MYK Üyelerinin Parti Meclisi tarafından gizli oyla seçilmesini önerdi.

Kılıç, partinin demokrasi kültürünü daha da derinleştirmek için tüzüğe "Aktif Üye" ve "Pasif Üye" uygulamalarının eklenmesi gerektiğini de vurguladı. Bu uygulamanın, parti içi seçimlerde ve aday belirleme süreçlerinde daha adil ve demokratik bir yapının oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

ÖN SEÇİM VE ÇARŞAF LİSTE EN BÜYÜK GÜVENCEMİZ

CHP'nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağını belirten Kılıç, "Partimizin temel ilkelerine sadık kalarak, halkımızın güvenini kazanacak adımlar atmak zorundayız. Önseçim ve çarşaf liste uygulamaları, bu hedefe ulaşmamızda en büyük güvencemizdir" dedi.

Sevda Erdan Kılıç, ayrıca, milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine dönem kuralı getirilmesi, siyasi etik kurallarının tüzükte yer alması ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in tüzüğe eklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP TBMM Sevda Erdan Kılıç