Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP'li Özer, Bekir Bozdağ'ı savunan Bakan Tunç'u hedef aldı: "Bakan'da talimatla hareket ediyor"

Can Atalay'ın vekilliğinin hukuka aykırı biçimde düşürülmesinin ardından kararı okuyan Bozdağ'ı savunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a CHP'li Özer tepki gösterdi. Özer, hem Bozdağ'ın hem Bakan Tunç'un "talimatla" hareket ettiğini söyledi.

CHP'li Özer, Bekir Bozdağ'ı savunan Bakan Tunç'u hedef aldı:

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki Yargıtay 13. Hukuk Dairesi kararının, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yönettiği TBMM oturumunda okunmasına ve Atalay'ın vekilliğinin hukuka aykırı şekilde düşürülmesine tepkiler sürüyor.

Bir tepki de kararı okuyan Bozdağ'ı savunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a geldi.

"ADALET BAKANI ASLİ GÖREVİ YERİNE YALNIZCA KENDİSİNE VERİLEN TALİMATLA HAREKET EDİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili avukat Turan Taşkın Özer, Bakan Yılmaz Tunç'un "Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" sözlerine tepki göstererek, şunları söyledi:

“Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin iradesi yok sayıldı. Her milletvekili Anayasa’ya bağlı kalacağına dair şerefi ve namusu üzerine yemin eder. Ancak Meclis Başkanvekilliği yapan Ak Partili Bekir Bozdağ ettiği yemin gereği Anayasa’ya uygun davranmaktansa kendisine verilen talimatla hareket etti. Ama ne yazık ki sadece Meclis Başkanvekili değil, görüyoruz ki Adalet Bakanı da asli görevi yerine, yalnızca kendisine verilen talimatla hareket ediyor. Anayasa’ya ve Anayasa Mahkemesi kararına karşı siyasi saiklerle, saray talimatlarıyla hareket eden Yargıtay 3. Ceza Dairesini “Anayasa’yı değiştirmek gerektiği” gerekçesiyle savunuyor. Devlet adamı sorumluluğundan uzak bir şekilde yaratılan yargı krizine, devlet krizine çanak tutuyor. Bununla yetinmediği gibi, Meclis'te milletin iradesini savunan milletvekillerini hedef alıyor. Hedef aldığınız hiçbir milletvekilimiz, Anayasa’ya sadakatle bağlı kalacağı yemininden asla ama asla dönmeyecektir.

"AKP'Lİ MECLİS BAŞKANVEKİLİNİ SAVUNACAĞINIZA ÜLKEYE ADALETİ GETİRİN"

Sayın Bakan, sizi asli görevinizi yapmaya davet ediyorum. Başta yanınızdaki bakan yardımcılarınız olmak üzere rüşvet iddiaları ve hukuksuz kararlarıyla anılan hakim ve savcılarla ilgili başında bulunduğunuz HSK’yı derhal göreve çağırın! İşini özveriyle yapan hakim ve savcıların özlük hakları için çalışın! Adliye koridorlarında şiddet gören avukatların yanında olun! Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri için hızlıca harekete geçin! Toplumun tüm kesimlerinden yükselen hak talepleriyle bir zahmet ilgilenin! Elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsü aziz milletindir. Ancak milletin iradesini gasp eden, hiçe sayan, ayaklar altına alan da mensubu olduğunuz parti, bağlı olduğunuz saray rejimidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varlığını ve onurunu yerlere seren, hiç düşünmeden halk tarafından seçilmiş bir vekilin, vekilliğinin düşmesine ilişkin kararı okuyan AK Partili Meclis Başkanvekilini savunacağınıza ülkeye adaleti getirin.”


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Anayasa Bekir Bozdağ Can Atalay Turan Taşkın Özer