Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP’li vekil Tanal 12Punto’ya anlattı: Erdoğan neden Ateş’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, Ankara’da faili meçhul kişiler tarafından öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'le görüştü. Bir buçuk saat süren görüşmede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel kalem Müdürü Hasan Doğan da yer aldı. Erdoğan, Ayşe Ateş görüşmesini 12 Punto’ya değerlendiren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal , Erdoğan ile Ayşe Ateş’in görüşmesi CHP’nin başarısıdır. CHP parti olarak bu cinayetin üzerine gitmeseydi bu görüşme gerçekleşmezdi” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekil Tanal 12Punto’ya anlattı: Erdoğan neden Ateş’le görüştü

12punto.com.tr / Kemal Arda Ayvalıoğlu

Sosyal medya hesabı üzerinden Sinan Ateş cinayetine yönelik uzun süredir adalet arayışında olan Ayşe Ateş, Beştepe’de Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşmeye kızları Bengisu ve Banuçiçek ile gitti.  Ayşe Ateş,  10 Haziran’da CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada Erdoğan'ın görüşme talebini kabul ettiğini fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bunların sırtını sıvazlamayın bunları korumayın" mesajının üzerine görüşmenin iptal edildiğini söylemişti. Ayşe Ateş, bugün de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek.

Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından bir sosyal medya paylaşımında bulundu. X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’mızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. 

Sayın Cumhurbaşkanı’mız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim: 

Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. 

Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak.”

Sinan Ateş’in eşinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüşmesini değerlendiren CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Ateş cinayetinde bağımsız yargı vurgusu yaptı.

12Punto'ya özel açıklamalarda bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal şöyle konuştu:

"Sinan Ateş’in eşinin Erdoğan ile görüşmesi CHP’nin bir başarısıdır"

“Sinan Ateş’in eşinin Erdoğan ile görüşmesi CHP’nin bir başarısıdır. CHP bu cinayetin üzerine gitmemiş olsaydı, bu görüşme olmazdı.

CHP parti olarak ‘biz burada adalet istiyoruz’ demeseydi bu görüşme yine olmazdı. CHP mağdurların yanındadır.

Sokağın sesi adalettir ve CHP her zaman sokağın sesini dinler. Sokağın bu sesi hak, hukuktur sokağın bu sesini CHP dinliyor.Sayın Erdoğan bugüne kadar hangi mağduru dinledi ki, Ayşe Ateş’i dinlesin.Bu cinayetin faillerini bulabilmek için Yargının üzerinden siyaseti çekmek gerekiyor. Eğer yargının üzerinden siyaseti çekerseniz yargı bağımsız yargı olur. Sinan Ateş cinayetinde bağımsız tarafsız yargı, en derinlemesine görevini yaparsa ve maddi gerçek ortaya çıkarsa adalet tecelli eder. CHP’nin de isteği budur. Erdoğan da bunu bildiği için Ayşe Ateş ile görüşmek zorunda kalmıştır.” 


Haber Kaynağı : Kemal Arda Ayvalıoğlu

Sinan Ateş Ayşe Ateş Mahmut Tanal Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan