Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'de İstanbul adayı düğümü çözülüyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (DEM Parti) bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanacak. Toplantıda partinin İstanbul’daki stratejisi masaya yatırılacak.

DEM Parti'de İstanbul adayı düğümü çözülüyor

Yerel seçimlere 2 aydan daha az bir zaman kaldı. Kritik seçimlerde gözler İstanbul adaylarına çevrildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) şimdiye kadar 5 adayın açıklandığı İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağı merakla bekleniyor.

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışının ardından DEM Parti’de değerlendirmeler devam ediyor.

Birgün'ün aktardığı habere göre; DEM Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda İstanbul'da seçmen tabanı ile yapılan görüşmeler ve DEM Parti il örgütünün görüşleri değerlendirilecek. 

Kritik MYK toplantısı sonrasında hemen bir açıklama yapılmayıp, açıklamanın pazartesi gününe bırakılabileceği belirtiliyor. Partinin önde gelen isimleri her geçen gün aday çıkarmaya bir adım daha yaklaşıldığına dikkat çekiyor.

İstanbul için adı geçen önemli isimlerden birisi de Alevi kanaat önderlerinden Ali Kenanoğlu. Kenanoğlu da Alevi kesimin oylarını önemli ölçüde etkileyebilecek isimlerden. İki ismin "eş başkan" mı yoksa "başkan" olarak mı duyurulacağına dair de kararlar MYK'de yapılacak görüşmelerde belirlenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş DEM Parti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Selahattin Demirtaş yerel seçim İstanbul