Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti’den Kılıçdaroğlu’na Kobani Davası tepkisi

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kobani Davası kararlarıyla ilgili yaptığı paylaşımı alıntılayarak tepki gösterdi.

DEM Parti’den Kılıçdaroğlu’na Kobani Davası tepkisi

Eski HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı 108 sanıklı Kobani Davası'nda kararlar açıklandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, silahlı terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası aldı. Demirtaş'a 42 yıl, Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararların açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Yasama, yürütme ve yargının tek bir adama teslim edildiği her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de maalesef hak arama kapısı haklıya ve mazluma kapalı, diktatörlerin çıkarlarına ve yakınlarına hizmet eder hale geldi.

Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiç bir hükmü yoktur.

Bunun içindir ki dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!

Bütün bu olanlar normal değildir, vicdani de ahlaki de değildir. Otoriter yönetimle mücadele etmek bu yoldaki tek seçeneğimizdir. Bütün demokratların bu gerçeği görmesi gerekir.

Biz pes edersek, milletimizin ensesindeki tokat daha katmerli olur.

Unutmayalım: Başka Türkiye yok!”

DEM PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayarak, “Adalet terazisi ‘anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…” diye yazdı.



Haber Kaynağı : 12punto

Hapis cezası Kobani Davası Kemal Kılıçdaroğlu Meral Danış Beştaş Selahattin Demirtaş