Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Partili Sırrı Sakık’tan 'İmamoğlu' mesajı: 'Kaybetmesi bizim sorunumuz değil’

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. DEM Parti'nin İstanbul'da aday göstereceği açıklamasının ardından Sakık, 'İmamoğlu kaybeder' eleştirilerine, "Bu bizim sorunumuz değil” yanıtını verdi.

DEM Partili Sırrı Sakık’tan 'İmamoğlu' mesajı: 'Kaybetmesi bizim sorunumuz değil’

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddiaları ve DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkartacağı açıklamalarının ardından DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın aktardığına göre; Selahattin Demirtaş, kendisini cezaevinde ziyaret eden Sakık'a yerel seçimler için DEM Parti’nin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini ve son genel seçimde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini söyleyerek, “DEM Parti kimsenin payandası değil” dedi.

"GÜÇLÜ BİR DESTEK GÖREMEDİK"

Sakık, DEM Parti’nin büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkarması gerektiğini belirterek, “Benim kişisel görüşüm, iki seçimdir CHP’nin adaylarına oy verdik ama bize yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir iki tepki dışında güçlü bir destek göremedik” dedi. 

Tabanın bu konuda ciddi tepkisinin olduğunu belirten Sakık, “Biz onlarla hiçbir protokol imzalamadık ve beklenti içinde olmadık sadece demokrasi talebimiz oldu” dedi. 

“İMAMOĞLU’NUN KAYBETMESİ BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL”

Sakık, kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Şimdi kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz diyoruz, onlar ‘İmamoğlu kaybeder’ diyorlar. Bu bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan birbirine benzeyen iki bloğun kayıp ve kazancı değil, bizim için önemli olan üçüncü yol siyaseti olarak demokratik siyasetin gelişmesidir.”


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş Selahattin Demirtaş sırrı Sakık DEM Parti