Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'nin İBB Eş Başkan adayı Murat Çepni kimdir?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eş başkan adaylarından biri olan Murat Çepni kimdir?

DEM Parti'nin İBB Eş Başkan adayı Murat Çepni kimdir?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eş başkan adaylarını açıkladı. Parti binasında yapılan açıklamada, parti sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından duyurulan İBB eş başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Murat Çepni (d.1974, İkizdere, Rize), Türk siyasetçi ve TBMM 27. dönem HDP İzmir milletvekilidir.

Lise mezunu olan Çepni, üniversite öğrenimini tamamlayamamıştır. 2010 yılından beri aktif siyasetle uğraşmaktadır. 2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeliği ve yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren de Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) PM (Parti Meclisi) üyeliği, Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle birlikte MYK (Merkez Yürütme Kurulu) üyeliği görevlerinde bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Ayşegül Doğan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meral Danış Beştaş Rize murat çepni