Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'nin İstanbul 'eş belediye başkan adayı' kim olacak? İstanbul'da hedef 'o oylar'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylığı sonrası, DEM Parti'nin İBB için, 'eş başkan adayı' olarak Celal Fırat'ı gösterebileceğini iddia etti. Selvi ayrıca, DEM Parti'nin İzmir adaylığı için de isim verdi.

DEM Parti'nin İstanbul 'eş belediye başkan adayı' kim olacak? İstanbul'da hedef 'o oylar'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, Başak Demirtaş'ın İBB adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Selvi, Demirtaş'ın adaylığı için, "Dünkü yazımda DEM Parti’nin İzmir’de Tunç Soyer aday gösterilirse İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini bildirdiğini yazmıştım.Tunç Soyer aday gösterilmedi. DEM Partisi bu kararı bekliyordu. Hemen harekete geçtiler. Başak Demirtaş DEM’den resmi adaylık başvurusunu yaptı. Başak Demirtaş adaylığa çok yakın." ifadelerini kullandı.

'EŞ BAŞKAN' KİM OLACAK?

Selvi yazısında ayrıca şunları aktardı:

"DEM’in İzmir ve İstanbul’da aday çıkaracağı söyleniyor. İstanbul’da Başak Demirtaş ile Celal Fırat’ın eş belediye başkan adayı gösterileceği konuşuluyor.

Başak Demirtaş, kadınlara, Kürtlere ve sosyalistlere, Celal Fırat ise Alevi ve Kürtlere hitap edecek.CHP’de Aleviler ve Kürtler kendilerini dışlanmış hissediyorlar. Duygusal bir kopuş içerisindeler. DEM Parti, bu boşluğu iyi yakalamış, Alevi ve Kürt oylarını kendisine çekmek istiyor"

DEM PARTİ'NİN İZMİR ADAYLARI

Dem Parti'nin İzmir adaylarına ilişkin de görüşlerini aktaran Selvi şu yorumu yaptı:

"İzmir’de de DEM Parti’nin ciddi bir tabanı var. İzmir’de Beritan Güneş Altın ile Sırrı Süreyya Önder’in eş belediye başkan adayı olacağı söyleniyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi Başak Demirtaş DEM Parti Ekrem İmamoğlu İBB