Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a çok sert ‘Kent Lokantaları’ yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kent Lokantaları’nı hedef alan AKP’nin adayı Murat Kurum’a verdiği yanıtta, "Benim bildiğim dil sürçmesinin toplam şeyi birkaç saniyedir, birkaç cümleyle dil sürçmesi olmaz. Öyle dil sürçmesi yok, ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a çok sert ‘Kent Lokantaları’ yanıtı

Yerel seçim çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de Yağmur Suyu Tünelleri’nin Kazı Başkama Töreni’ne katıldı.

Törende konuşma yapan İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un Kent Lokantaları’nı hedef alan sözlerine sert çıktı.

"AĞIZ DOLUSU ÖZÜR DİLEYECEK BİZİM İNSANIMIZDAN"

"Benim bildiğim dil sürçmesinin toplam şeyi birkaç saniyedir, birkaç cümleyle dil sürçmesi olmaz" diyen İmamoğlu, "Bu aslında zihniyeti gösteriyor. Bu birkaç şeyle geçiştirilecek bir konu değil. O milyonlarca insanın yararlandığı kent lokantasının önünde kuyruğa girdiği öğrencisinden emeklisine hepsinden özür dileyene kadar bunu dile getireceğim. Öyle dil sürçmesi yok, ağız dolusu özür dileyecek bizim insanımızdan" dedi.

"GÖRMEYENİ, BİLMEYENİ, İŞİTMEYENİ OYNUYOR"

Murat Kurum’un bakanlık yaptığı dönemdeki Kanal İstanbul sözlerini hatırlatan İmamoğlu, "Daha yakın zamanda Kanal İstanbul için ya-pa-ca-ğız diyordu. Şimdi görmeyeni bilmeyeni işitmeyeni oynuyor. İstanbul’un gündeminde yok ki diyor. Ama bir yandan kendi bakanlığı ihalelere devam ediyor. Ama konuştuğu sözün değeri olmadığı için esas sözün değerli olacağı kişi konuşmuyor, bekliyoruz, bakalım ne diyecek" ifadelerini kullandı.

KURUM KENT LOKANTALARI İÇİN NE DEMİŞTİ?

AKP ve MHP'nin İBB adayı Murat Kurum Kent Lokantaları'yla ilgili, “İstanbul’daki o korkuyu ve güvensizliği giderecek ve İstanbul’da yeniden huzuru yeniden getireceğiz. Şu anda kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Değerli arkadaşlar iki gece de İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk” demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul Kent Lokantası Murat Kurum yerel seçim