Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Ekrem İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması: 'Bu millet ayağa kalkmalı'

Ekrem İmamoğlu, Enstitü İstanbul İSMEK tarafından düzenlenen Eğitmenler Buluşması'nda eğitim ve cehaletle mücadele konularında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, ayrıca Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’a ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması: 'Bu millet ayağa kalkmalı'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB tarafından düzenlenen “Eğitmenler Buluşması”na katıldı. 

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yaklaşık 1300 Enstitü İstanbul İSMEK eğitmeninin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, canlı müzik ve folklor gösterileri yer aldı. İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay ile birlikte etkinlikte konuşmalar yaptı.

İmamoğlu, konuşmasında eğitimcilerin toplumun cehaletle mücadele eden kahramanlar olduğuna vurgu yaparak, “Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlattı. İmamoğlu, eğitimin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

''Eğitim, sizlerin kutsal bir görevi. Toplumu medeni bir seviyeye taşımak için çok önemli bir rolünüz var. Bilimin ve eğitimin yüzyıllardır geliştiği bu coğrafyada, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğu.”

İmamoğlu, “Eğitmenler Buluşması” isminin yerine “eğitimci” kelimesini tercih ettiğini belirterek, kadın eğitimcilerin çoğunlukta olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

NARİN GÜRAN AÇIKLAMASI

İmamoğlu, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin de duygularını paylaştı. Yaşanan olay karşısında derin bir üzüntü duyduğunu belirten İmamoğlu, “Bu milletin ayağa kalkması, cehaletten uzak duracak bütün tedbirleri alması lazım” diyerek toplumun bu tür trajediler karşısında harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

İmamoğlu, “Bir çocuğu kaybettikten sonra aranan adalet, benim için adalet değildir. Adalet, çocuklarımızı doğdukları andan itibaren korumaktır. Bu memleketin bütün evlatlarını Allah korusun” diyerek, çocukların güvenliğinin ve eğitimin önemini bir kez daha hatırlattı.

İmamoğlu, eğitimcilerin cehaletle mücadelede önemli bir role sahip olduğunu ve bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını belirterek, “Emekleriniz için minnettarız” diyerek konuşmasını tamamladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu TBB