Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'dan ihracatçılara 'döviz' mesajı: 'Yüzde 40'tan 30'a indirdik'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, dezenflasyon sürecine girildiğini belirtirken, "İhracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik" dedi.

Erdoğan'dan ihracatçılara 'döviz' mesajı: 'Yüzde 40'tan 30'a indirdik'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. 

Dezenflasyon sürecinin başladığını belirten Erdoğan, "Türkiye ekonomisi bu sürecin sonunda çok farklı bir lige yükselecektir" dedi.  

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DÖVİZ BOZDURMA ZORUNLULUĞU

"Bugün müjdeli bir haber vermek istiyorum. İhracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Düzenleme pazartesiden itibaren geçerli olacak. 

"DEZENFLASYON SÜRECİNE GİRİYORUZ"

Enflasyonda en zor dönemin artık geride kaldığına inanıyoruz. Şimdi yeni bir döneme, dezenflasyon sürecine giriyoruz. Geçmişte enflasyonu nasıl tek haneye indirdiysek inşallah aynı başarıyı tekrar yakalayacağız. Büyüme tarafında da oranlar son derece olumlu seyrediyor. 

Ülkemize dış kaynak girişi devam ediyor. Borçlanalar daha düşük maliyetlerle gerçekleştiriliyor. Ülkemizin CDS primi geriledi. Kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı ve görünümlerini sizler de görüyorsunuz. 

Türkiye ekonomisi bu sürecin sonunda çok farklı bir lige yükselecektir."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dezenflasyon Enflasyon ihracat