Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Erdoğan'dan MKYK toplantısında 'MHP' uyarısı

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında normalleşme sürecinin devam etmesini istediğini "Sert tartışmalardan kaçının" uyarısında bulunduğunu yazdı.

Erdoğan'dan MKYK toplantısında 'MHP' uyarısı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısında neler konuştuğu ortaya çıktı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Normalleşme yeni kriterle devam edecek" başlıklı yazısında Erdoğan'ın hem içeride hem de dışarıda normalleşme sürecinin devam etmesini istediğini iddia etti.

Erdoğan'ın MKYK toplantısında partililere "Sert tartışmalardan kaçının" uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

“Aksine Erdoğan, sert tartışmaları seven bir liderdi. Ama yeni sürecin dili farklı” diye yazan Abdulkadir Selvi, “İçeride ise Özgür Özel’le başlayan normalleşme süreci yol kazasına uğrasa da askıya alınmış değil. Gümbür gümbür bir normalleşme değil. Kriter, MHP’yi tedirgin etmeden normalleşme” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sohbet ettiği fotoğraf karesi ile ilgili de detay paylaşan Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın “Özellikle muhalefetin, Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz. Hatırlanacağı üzere ‘Sabık Genel Başkan’ döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış politikada yaşadığı savrulmalar, siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaşmıştı. Türkiye’ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim işaretleri göstermesini, açık söyleyeyim, ‘muhalefetin normalleşmesi’ adına kayda değer buluyoruz” dediğini yazdı.

Selvi’nin ‘Normalleşme yeni kriterle devam edecek’ başlıklı yazısı şöyle:

Pazartesi günü yapılan AK Parti MKYK toplantısında parti yönetiminde 3-4 ismin değişeceği yönünde haberler vardı. Ama o bilgi bu toplantı için değildi. Zaten bu toplantıya yetişmesi beklenmiyordu. Ama önümüzdeki MKYK’da değişiklik gerçekleşebilir.

SERT TARTIŞMALARDAN KAÇININ UYARISI

Benim asıl dikkat çekmek istediğim Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’da “Sert tartışmalardan kaçının” diye uyarıda bulunuyor. Peki bunu niçin yapıyor?

Aksine Erdoğan, sert tartışmaları seven bir liderdi. Ama yeni sürecin dili farklı. Çünkü Erdoğan normalleşme sürecinin devam etmesini istiyor. Sert tartışmalarla normalleşme sürecinin zehirlenmesini istemiyor. Daha önce de “Normalleşme süreci kelebek ömürlü olmasın” diye uyarıda bulunmuştu. Ama maalesef Özgür Özel bunun kıymetini bilemedi.

NORMALLEŞME SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUZ

Normalleşme ve yumuşama sürecini ihanet projesi olarak tanımlayanların aksine Erdoğan hem içeride hem dışarıda normalleşme sürecinin devam etmesinden yana.

Bir MYK toplantısında, “Biz normalleşme ve yumuşama sürecini önemsiyoruz. Bizim iyi niyetimizi istismar ettiler ama buna rağmen normalleşme süreci devam edecektir. Bu noktadan sonra biz bunu kendi yöntemlerimizle devam ettireceğiz” demişti.

MHP’Yİ TEDİRGİN ETMEDEN

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’la normalleşme sürecinin olumlu sonuçları alındı. Sırada Suriye var. Esed’le görüşme son dönemlerin en önemli gelişmelerinden biri olacak. İçeride ise Özgür Özel’le başlayan normalleşme süreci yol kazasına uğrasa da askıya alınmış değil. Gümbür gümbür bir normalleşme değil. Kriter, MHP’yi tedirgin etmeden normalleşme.

O FOTOĞRAFI SEVDİ

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sohbet ettiği fotoğraf karesi için “Ben bu fotoğrafı çok sevdim” demiştim. Özgür Özel’in “Biz Türkiye’de ana muhalefet ama yurtdışında Türkiye’nin partisiyiz” yaklaşımına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da destek geldi.

Erdoğan, “Özellikle muhalefetin, Türkiye’yi yabancılara şikâyet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz.  Hatırlanacağı üzere ‘Sabık Genel Başkan’ döneminde Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış politikada yaşadığı savrulmalar, siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaşmıştı.

Türkiye’ye ve Türk siyasetine yakışmayan bu tavrın değişim işaretleri göstermesini, açık söyleyeyim, ‘muhalefetin normalleşmesi’ adına kayda değer buluyoruz” dedi.

Doğrusu bu.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdulkadir Selvi AKP normalleşme Özgür Özel Recep Tayyip Erdoğan MHP