Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' açıklaması: 'Samimiyiz, uzlaşıya açığız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kapanışında konuştu. Yeni Anayasa çağrısı yapan Erdoğan, "Samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz" dedi.

Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' açıklaması: 'Samimiyiz, uzlaşıya açığız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuşmasında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"HAMAS ANADOLU'YU SAVUNUYOR"

"Toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Filistin davası ve Gazze'deki katliam her zamanki gibi kampımızda gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı 76 yıldır zulme maruz kalıyor, toprakları gasbediliyor. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu önemli ve kahramanca mücadele verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, Anadolu'yu da savunuyor. Gazze ve Filistin'de sınanan Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızdır.

YENİ ANAYASA

AK Parti kuruluşundan itibaren reformcu ruhunu kaybetmemiş bir partidir. Geniş bir yelpazede önemli reformları hayata geçirdik. Türkiye'yi vesayetçilerin karanlığından biz çıkardık. Milli iradeyi darbecilerin karanlığından biz çıkardık. Korkulara son verdik. İçine kapanmış bir ülkeye özgüven ve cesaret kazandırdık. Bu ülkeye her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını yaşattık. Bunları yeterli görmüyoruz. Mevcutla yetinmek yeniye ve yeniliğe kapısı kapatmak demektir. AK Parti statükocu bir parti değildir, olmayacaktır.

Oturalım, konuşalım, el ele verelim, en geniş mutabakatla Türkiye'yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım. Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz.

IRAK VE SURİYE MESAJI

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez. Kendini güvende hissedemez. Terör örgütü eridikçe demokrasimiz serpilecek.

 

Türkiye'nin seçim dönemini artık geride bırakıp önüne bakması önemlidir. Siyasetten tasfiye edilmiş kendi partilerinden tard edilmiş kimi müfriz tüccarların gündeme gelme çabalarını sadece üzüntüyle değil büyük bir taaccüble izliyoruz.

Üst üste gerçekleşen seçimler nedeniyle milletimiz biraz yoruldu. Siyaset de şüphesiz bundan etkilendi. Önümüzde cumhurbaşkanlığı için 4 yıl belediyeler olarak da 5 senelik bir zamanımız var. Bu süreyi en etkin, verimli ülkemizi hedeflerine ulaştıracak bir vizyonla çok iyi değerlendirmemiz lazım"


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa hamas İsrail