Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Fahrettin Altun'dan yerli sosyal medya çağrısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'a getirilen erişim engeli gündemi sırasında, Türkiye'nin yerli ve milli sosyal medya platformlarını üretmesi gerektiğini söyledi.

Fahrettin Altun'dan yerli sosyal medya çağrısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirilmişti. 48 saati geçen yasakta hala Instagram'a giriş sağlanamıyor. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise , AKP Genel Merkezinde düzenlenen "İnsan Hakları Eğitim Programı"nda yaptığı konuşmada, Instagram'a uygulanan erişim engeli gündemi sırasında 'yerli ve milli' medya çağrısı yaptı.

'KÜRESEL ALANDA ADALETSİZLİĞİ DERİNLEŞTİRDİ'

AA'nın aktardığına göre Altun, konuşmasının ilgili bölümünde şunları söyledi:

"Yerli ve milli medya kuruluşlarımız nasıl bu süreçte ortaya çıkmışsa, nasıl markalar üretilmişse benzerinin de dijital alanda, dijital medya alanında üretilmesi gerekiyor. Konvansiyonel medya şirketlerinin sahiplerine seslenmek istiyorum, 'Gelin, yeni medyaya, dijital medyaya çok daha fazla yatırım yapın.' Sadece içerik üretiminden bahsetmiyorum. Yerli-milli sosyal medya platformlarının inşasından bahsediyorum. Karşımızdaki sosyal medya platformları özel şirket hüviyetinde olan kurumlardır. Bunlar bu alana yatırım yaptıktan sonra kendilerine geniş bir alan buldular ve bugün itibarıyla küresel alanda ne yazık ki adaletsizliği ve hakikat krizini derinleştirdiler. Buna karşı bizim yerli ve milli sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor. Bu noktada özel sektörümüze gerçekten çok ciddi bir rol düşüyor. Dizi sektörümüzün dünyadaki başarısı ortada. Türk şirketlerinin dünyadaki başarısı ortada. Yeter ki biz buna inanalım. Kendimize güvenelim. Biz de kurum olarak elimizden gelen bütün kolaylaştırıcılığı bu süreçte sağlamaya hazırız."

URALOĞLU 'İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK' DEMİŞTİ

Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bürokratları, Instagram yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirmiş, Görüşme talebi Instagram’dan gelmişti. Görüşmenin ardından Instagram’la ilgili nihai bir karar verilmesi bekleniyordu. Ancak 19.00'da sona eren toplantı sonrası açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Instagramın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok" demişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Fahrettin Altun BTK Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagram