Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayılıyor: Fark CHP lehine açılıyor

AK Parti'nin itiraz başvurusu sonrası, Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nda oyların yeniden sayımı saat 11.00 itibarıyla başlamıştı. 1030 sandıktan 362'si yeniden sayıldı. Saat 23.00 itibariyle biten sayım sonunda CHP Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe, AKP'li rakibinin önünde. Sayım yarın devam edecek.

Gaziosmanpaşa'da oylar yeniden sayılıyor: Fark CHP lehine açılıyor

12punto.com.tr / Ercan KÜÇÜK

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı belirlenen itiraz süresi dün saat 15.00 itibarıyla sona erdi.

AK Parti dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa'da, Cumhuriyet Halk Partisi ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda itiraz başvurusunda bulunmuştu.

Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

AK Parti'nin itiraz başvurusu sonrası, Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nda oyların yeniden sayımı saat 11.00 itibarıyla başlamıştı.

1030 SANDIK VAR

Gaziosmanpaşa'da bulunan 1030 sandıktan şu ana kadar 362'si yeniden sayıldı.CHP Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe, AKP Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin'in önünde gidiyor.

Sayım saat 23.00 itibariyle sona erdi. CHP adayı Bahçetepe'nin önde götürdüğü sayım işlemi yarın devam edecek.

DESTEK ZİYARETİ

Genel Başkan yardımcısı Mehmet Tüm, Parti Meclis üyesi Baki Aydöner, Parti Meclis üyesi Ecevit Keleş, Kastamonu CHP'li Belediye Başkanı Hasan Baltacı, İl Başkanı Özgür Çelik ve Genel Başkan yardımcısı Gökhan Günaydın da desteğe geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Gaziosmanpaşa'da sayımın yapıldığı yere geldi ve gelen rakamları yakından inceliyor...

SAYIMA İFTAR MOLASI

Oyların tekrar sayımına iftar molası verildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi sayımda görev alan Emniyet mensuplarına iftar yemeği göndermedi. CHP ilçe yöneticileri, İBB ve Beşiktaş belediyelerinden iftar yemeği sağladı.    

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ ŞEKER 12punto.com.tr'YE KONUŞTU

AKP'nin itirazı üzerine Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılması devam ederken, CHP eski milletvekili Ali Şeker, yeniden oy sayım sürecini 12punto.com.tr'ye değerlendirdi.

Yaşananların AKP için bir utanç olduğunu söyleyen Şeker şöyle konuştu:

"AKP kurumsal bir çöküş yaşadı istanbul'da ve Türkiye'de... Bunun sonunda çöküşü geciktirmek için bazı yerlerde itiraz edip geri alabilir miyim diye çabalıyor ancak beyhude çabalar, sonuçta yaşanan sürecin bir faturası vardı ve insanlar bu faturayı AKP'nin önüne kondu.

250 kadar sandık sayıldı değişen bir şey yok, 70 ya da 80 oydan fazla değişen olmayacak ve Gaziosmanpaşa'da Hakan Bahçetepe Belediye Başkanı olarak devam edecek ama AKP bu utançla yaşamaya devam edecek ve artık bu çöküşün sonunda ANAVATAN Partisi gibi tarihteki yerini alacak"

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TÜM'DEN DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Tüm, Gaziosmanpaşa'da yaşanan yeniden oy sayım sürecini 12punto.com.tr'ye değerlendirdi. "Aradaki oy farkının kapanması mümkün değil" diyen Tüm şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul, Gaziosmanpaşa'da CHP seçimi, 930 oyla önde bitirdi ancak itirazların üzerine sayım devam ediyor. Şu ana kadar oyların dörtte biri sayıldı. Aradaki fark 13 oy öyle tahmin ediyorum ki seçim sonuna kadar 50 oyu aşmayacak ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı CHP'de kalacaktır. İtirazlar bir şey ifade etmiyor, insanlar burada bekliyorlar aradaki fark ciddi ve bunun kapanması mümkün değil ama demokratik hak itiraz edilebilir.

Sayımın lehimize sonuçlanacağına yürekten inanıyoruz yarın akşam da netleşecektir. Yıllar sonra Gaziosmanpaşa'da belediye başkanlığı almanın gurununu hep birlikte yaşayacağız"

NE OLMUŞTU?

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre CHP Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oranında oy almış; AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Usta ise yüzde 40.12 oy alarak ikinci olmuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa Zeytinburnu yerel seçim

İlgili Haberler