Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İktidara yakın medya Demirtaş'ın adaylığı için algı operasyonuna başladı

Muhalefet partilerini DEM parti ve terörle ilişkilendirerek seçim stratejisi belirleyen AKP iktidarı, yerel seçimler öncesi rotayı yine Kürt oylarına ve DEM ile işbirliğine kırdı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) kesin bir açıklama yapılmamasına rağmen, iktidara yakın haber ajansları Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olacağını iddia ediyor, sık sık Demirtaş haberi servis ediyor

İktidara yakın medya Demirtaş'ın adaylığı için algı operasyonuna başladı

Türkiye 31 Mart 2024'te yerel seçimler için sandık başına gidecek. Kritik seçimde en çok merak edilen kentlerin başında İstanbul geliyor.

2019'da kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmayı hedefleyen AKP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'u çıkardı.

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti ise İstanbul'da Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi.

Saadet Partisi'nin İBB adayı Birol Aydın olurken, Zafer Partisi de Azmi Karamahmutoğlu'nu aday çıkardı.

GÖZLER DEM PARTİ'NİN İSTANBUL KARARINA ÇEVRİLDİ

Kritik seçimlerde DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacağı merakla beklenirken, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" açıklaması gündeme oturdu.

Başak Demirtaş’ın adaylık çıkışını DEM Parti cephesi “Adaylık için başvurması bizi sevindirici bir şey. Ama değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır” sözleriyle yorumladı.

İKTİDARA YAKIN MEDYADA DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI YÖNÜNDE HABERLER 

Siyaset arenasında gözler DEM Parti’nin 3 Şubat’taki MYK toplantısına çevrilirken, iktidara yakın haber ajansları ve kaynaklar Başak Demirtaş’ın İBB adaylğına yönelik haber servislerine başladı.  

İhlas Haber Ajansı (İHA), Başak Demirtaş’ın arşiv görüntülerinin yer aldığı haberi “Başak Demirtaş, İBB adaylığına hazırlanıyor” başlığıyla verdi.

DEM Parti kaynaklarından Demirtaş’ın adaylığına ilişkin kesin bir ifade gelmezken, İHA’nın bu şekilde haber geçmesi dikkat çekti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi ise, "Son darbe de Demirtaş’tan geldi" başlıklı haberinde Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı için DEM Parti'ye başvurduğunu öne sürdü.

DENİZ ZEYREK AKP’NİN DEM PARTİ PLANINI YAZMIŞTI

Öte yandan, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AKP’nin DEM Parti’nin İBB’de aday çıkarması için yoğun bir propaganda yaptığını yazmıştı.

Zeyrek, 26 Ocak’ta yayımlanan ‘Kurum’la zor, umut DEM Parti adayında!’ başlıklı yazısında “Bu arada iktidar, Kurum’dan beklediği sonucu alamayacağını görmüş olmalı ki DEM Parti İstanbul’da aday çıkarsın diye yoğun bir propaganda çalışması başlatmış.

Bir yandan PKK ve terörle ilişkilendirilerek olası CHP-DEM parti ilişkisinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Diğer yandan DEM Parti’yle İstanbul’da aday çıkarsınlar diye adı konulmamış bir pazarlık yapılmaya çalışılıyor.” ifadelerine yer vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Başak Demirtaş DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sabah Gazetesi Selahattin Demirtaş yerel seçim