Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti, Erdoğan’ın çay-simit hesabını güncelledi

İYİ Parti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çay simit hesabı üzerinden yeni bir video paylaştı. Videoda Erdoğan’ın hesabı günümüze uyarlandı.

İYİ Parti, Erdoğan’ın çay-simit hesabını güncelledi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1993’te Refah Partisi’nde siyaset yaparken dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i “Çay-simit hesabı” ile eleştirip “Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor’’ demiş ve çay-simit hesabı yaparak şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bu kardeşinizin her zaman bir hesabı var. Bir bardak çay kaç para? Simit kaç para? Üç tane çocuğunuz, hatun dört, siz beş. Bakın çay ve simidin dışında başka bir şey yemeyeceksiniz. Ay 30 gün. Ne yapar? Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik, su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masrafını kim karşılayacak? Soruyorum sizlere; Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?”

İYİ Parti, kurumsal sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, Erdoğan'ın hesabını yeniden gündeme getirdi. Erdoğan'ın konuşması üzerine hazırlanan videoda, dönemin fiyatları yerine bugünün fiyatlarına yer verildi.

Partinin kurumsal hesabından yapılan paylaşımda "Çay-simit hesabını gelin bir de simide seçim ayarı verenlerle birlikte yapalım..." ifadeleri yer aldı.



Haber Kaynağı : 12punto

Recep Tayyip Erdoğan çay simit İYİ Parti