Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın'dan kurultay öncesi çok konuşulacak iddia! 'Buzdağının üstünü gördük...'

İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın, 27 Nisan'daki kurultayda sahte kimlikle oy kullanılabileceğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın'dan kurultay öncesi çok konuşulacak iddia! 'Buzdağının üstünü gördük...'

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart'ta beklediği sonucu alamadı.

Yüzde 3,77 oy alan İYİ Parti, Türkiye genelinde altıncı parti konumuna geriledi. Seçimin ardından kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aday olmayacağını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın, 27 Nisan'daki kurultay öncesi çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

"SAHTE KİMLİK BASTIRILMAK SURETİYLE OY KULLANDIRMAYA GİDEBİLİR"

Delege listelerinin engellendiğini öne süren Akalın, kurultayda sahte kimlikle oy kullanma girişimi olabileceğini iddia etti. 

Tv100'de katıldığı canlı yayında konuşan Akalın, şunları söyledi;

"Ben arkadaşlarla görüştüm. Ben o listeye ulaşamadım. İYİ Parti'den istifa edip başka partiye geçmişsiniz, başka delege gelecekken, yeniden delege yazılmış ama T.C. Kimlik Numarası o kişiye ait değil. Buzdağının üstünü gördük. Sahte kimlik bastırılmak suretiyle oy kullandırmaya gidebilir. Arkadaşlarımız tespit etti, itiraz yaptık. Seçim Kurulu'nun gerekeni yapmasını bekliyoruz. Ben de dahil olmak üzere bazı delegelerin doğum tarihleri, baba isimleri vs. yanlış girilmiş. Buradaki sorun, örtülü operasyonu kapama işidir. Teknik aksaklık var demeye getirecekler."

RIDVAN UZ DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Benzer bir iddiayı İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz da dile getirmişti. Uz, 27 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayı için hazırlanan delege listesine şaibenin karıştığını iddia ederek Ankara İl Seçim Kurulu'na konuya ilişkin itiraz dilekçesi vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

İYİ Parti kurultay Mehmet Tolga Akalın Meral Akşener