Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan CHP ve Mansur Yavaş açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki "yumuşama" adımlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Dervişoğlu, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'ndan CHP ve Mansur Yavaş açıklaması

Dervişoğlu, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuştu. Siyasetteki normalleşme adımlarını değerlendiren Dervişoğlu, normalleşme adımının iktidar tarafından atılması gerektiğini vurguladı.

Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerine altılı masada imzaladıkları 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme' dönüş programını hatırlatan Dervişoğlu, "Geçmişte attığımız imzanın arkasında durmak gibi bir sorumluluk hissediyoruz.

Mevcut sistemin Erdoğan’a da külfet olduğu kanaatini taşıyorum. Muhalefetin talep ettiği parlamenter sistem var. İktidar bu yolda bir adım atarsa muhalefet buna karşı duramaz" ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİNE DAİR YORUMDA BULUNDU

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti hakkında da açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, "MHP, Sinan Ateş’in kaybına tatbikat zayiatı gözüyle bakamaz.

Orta yerde bir Ülkü Ocakları Başkanı’nın cenazesi duruyor.

Dolayısıyla bu işin içinde kimin kirli eli ve parmağı varsa onların ifşası ve deşifresi Türk milliyetçilerinin görevidir" dedi.

"BU İŞ GİZLİ KALMAZ"

Dervişoğlu, cinayetin hangi gerekçeyle işlendiğine dair iddianamede bir emare olmadığını savunarak, "Herkes her şeyi biliyor, bu iş gizli kalmaz" ifadelerini kullandı. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Müsavat Dervişoğlu, "Sayın Bahçeli’ye akıl verecek pozisyonda değilim ama ben onun bazı konulardaki meşrebini bilirim.

Bu işte sorumlu saydığı birileri şayet var ise öyle bir hissiyatı bile var ise mutlak suretle sadece dirilerin değil ebediyete intikal etmişlerin de manevi sorumluluğu onun üzerindedir" şeklinde konuştu.

"MANSUR YAVAŞ'A HAK VERİYORUM"

Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İyi Parti ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında oluşan kırgınlığa da değindi. "O dönemin şartları içinde onun kırgınlığına baktığım pencereden hak veriyorum" dedi. Dervişoğlu, bundan sonrasına ilişkin kırılmaya vesile olabilecek girişimlerden uzak duracaklarını belirtti.


Haber Kaynağı : 12punto

Altılı Masa Ankara CHP Erdoğan İYİ Parti Mansur Yavaş Müsavat Dervişoğlu

İlgili Haberler