Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti’den AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu için flaş iddia! 'Erdoğan tarafından açıklanacak'

‘Derin görüş ayrılıkları’ nedeniyle İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağı iddia edildi.

İYİ Parti’den AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu için flaş iddia! 'Erdoğan tarafından açıklanacak'

Türkiye 31 Mart 2024’teki yerel seçimlere doğru giderken, siyasi partiler de belediye başkan adaylarını yavaş yavaş açıklıyor.

AKP 28 KENTİN ADAYINI AÇIKLAYACAK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayını 7 Ocak’ta açıklayacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın, yarın Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği aday tanıtım toplantısında 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Açıklanması beklenen büyükşehirler arasında Eskişehir, Kocaeli, Mardin, Bursa ve Muğla gibi şehirlerde yer alıyor.

Siyasette gözler 7 Ocak’a çevrilirken, Eskişehir'de, dün gece sosyal medyada AKP’li isimler tarafından 'Eskişehir'e çok yakışacAK' paylaşımları yapılmaya başlandı. Söz konusu paylaşımların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu için yapıldığı öne sürüldü.

NEBİ HATİPOĞLU İÇİN ESKİŞEHİR İDDİASI

Gazete Duvar’ın haberine göre; AKP’li kaynaklar, yarın Erdoğan'ın 28 ilin büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacağını, bunların içinde Eskişehir'in de bulunduğunu aktardı. AKP'nin büyükşehir belediye başkan adayının ise İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu olacağı iddia edildi.

"DERİN GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞADIM" DEMİŞTİ

Hatipoğlu, geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti’den istifa etmişti.

Hatipoğlu, istifasını duyurduğu paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Büyük Türk Milleti'nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İyi Parti'den istifa ediyorum."

“BİNDİĞİM ARAÇTAN İNMEM”

Mayıs 2023 seçimleri öncesi Eskişehir’de bir yerel televizyonda canlı yayına katılan Nebi Hatipoğlu, kendisine yöneltilen, ‘Seçim sonrası İYİ Parti yeniden muhalefette kalıp, AKP yeniden iktidar olura AKP’ye geçer misiniz?” sorusuna, “Tabii ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Biri siyaseti iş olarak yapanlar, ikincisi siyaseti hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem yani” şeklinde yanıtlamıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

belediye başkan adayları nebi Hatipoğlu Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir