Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesi yanıtı: 'Partiyi bağlamaz'

Eski İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sürpriz ziyaretin ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz görüşmeyi değerlendirdi. Poyraz, "Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti’den Akşener-Erdoğan görüşmesi yanıtı: 'Partiyi bağlamaz'

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 5 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinin siyasetteki yankıları sürüyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, söz konusu görüşmeyi yorumlarken, "Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır" ifadelerini kullandı.

"TABAN TASVİP ETMEYECEKTİR"

İYİ Partili Koray Aydın ise, Şayet görüşme içeriği hiç bir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise 'Saray'a yanaşma veya iktidarla anlaşma' algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. En önemli kuruluş amaçlarından birisi AK Parti iktidarının antidemokratik, rantçı, milleti fakirleştiren ve devletin içini boşaltan siyasetine karşı durmak ve tek adam düzenine karşı çıkmak olan İYİ Parti’nin tabanı, bu görüşmeyi asla tasvip etmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, PolitikYol’dan Altan Sancar'a yaptığı değerlendirmede, Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmasına dikkati çekerek “Bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” dedi. 

"HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI"

Poyraz ayrıca, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktardı.

“Kimin talep ettiği, ne görüşüldüğü, yani amacının sonucunun ne olduğunun açıklanması gerekmektedir” diyen Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” açıklamasında bulundu.

Poyraz, görüşmeyi, “İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle değerlendirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan Müsavat Dervişoğlu Uğur Poyraz