Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti'nin İstanbul adayı için 'Naci Görür' iddiası: 'Siyaset üstü kalmak zorundayım'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Uşak İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracaklarını açıklamıştı. Burada yaptığı sert açıklamalar sonrası Ankara Milletvekili Yüksel Arslan istifa etti. Son olarak İYİ Parti'nin İstanbul adayının Naci Görür olacağı iddia edildi. Naci Görür'den konuya ilişkin açıklama gelirken Görür, "Siyaset üstü kalmak zorundayım" dedi.

İYİ Parti'nin İstanbul adayı için 'Naci Görür' iddiası: 'Siyaset üstü kalmak zorundayım'

İstifa haberleriyle sarsılan İYİ Parti'de son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığı ile bilinen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan istifa etti. 

Haberler.com'un haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisindeki istifaları "operasyon" olarak nitelendirmiş ve İstanbul dahil birçok ilde seçime tek başlarına gireceklerini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Buradan ilan ediyorum, benim fikrim, benim talimatım; tek başına giriyoruz, her yerde tek başına. Ankara'da da İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bu işin sonunda ben başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu taktirde de benimdir. O sorumluluğu yerine getireceğim. Hepimiz ona göre çalışacağız. Eğer bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksın, alacaksın."

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Prof. Dr. Naci Görür'ü aday göstereceği iddiasına yanıt geldi.

Naci Görür şöyle konuştu:

"Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz.

'Teklif gelse kabul eder misiniz' sorusuna Naci Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" yanıtını verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ekrem İmamoğlu İYİ Parti Mansur Yavaş Meral Akşener Naci Görür Yüksel Arslan