Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İzmir’de flaş iddia… Aday gösterilmeyen Başkan TİP’ten mi aday olacak?

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Rıdvan Karakayalı'nın CHP'den istifa edip TİP'ten aday olacağı iddia edildi. Karakayalı ise yaptığı açıklamada CHP'den istifasının söz konusu olmadığını dile getirdi

İzmir’de flaş iddia… Aday gösterilmeyen Başkan TİP’ten mi aday olacak?

Seçime 2 aydan kısa bir süre kala siyaset kulisleri de hareketlendi.

CHP PM İzmir Büyükşehir ve ilçe adaylarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı. Adayların belli olmasının ardından çeşitli tartışmalar ve iddialar da ardından geldi.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Rıdvan Karakayalı’nın yerine Mehmet Türkmen aday gösterildi. Bu gelişmenin ardından Karakayalı’nın yeniden aday gösterilmemesi nedeniyle CHP’den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi (TİP)’ne geçeceği ve aday olacağı iddia edildi.

RIDVAN KARAKAYALI TİP ADAYI OLACAK MI?

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hakkındaki bu iddialar üzerine konuştu.

Karakayalı, kamuoyuna yaptığı açıklamada; “Bu sabah saatlerinde basında gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Bu haberler kesinlikle doğru değildir. Türkiye İşçi Partisi ile herhangi bir görüşmem olmamıştır, ben Cumhuriyet Halk Partiliyim ve sonuna dek öyle kalacağım. Kemalpaşa halkının bizlere verdiği görevi seçim sürecine dek en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim” dedi.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklamada bulunuldu ve iddialar yalanlandı: “Bugün bazı haber sitelerinde yer alan Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’nın partimizden istifa edip Türkiye İşçi Partisi’nden aday olacağına dair yaptırılan haberler maksatlı ve kötü niyetlidir. Belediye Başkanımız kendi sosyal medya hesaplarından böyle bir niyetinin kesinlikle olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında hareket edeceğini ve çalışacağını beyan etmiştir. Seçim döneminde gerçekleştirilen bu gibi asılsız ve maksatlı haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.”


Haber Kaynağı : 12punto

CHP Kemalpaşa