Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kadıköy'de kaybeden TKP'li Maçoğlu: ’Harcandın gibi söylemler duymaktayız'

Kadıköy'de yüzde 10.02 oy alarak üçüncü parti olan TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimler sonrası kendisine gelen eleştirilere dair açıklamalarda bulundu. Maçoğlu, "harcandın’’ gibi söylemler duyduğunu söyledi.

Kadıköy'de kaybeden TKP'li Maçoğlu:  ’Harcandın gibi söylemler duymaktayız'

Kadıköy'de CHP yüzde 68.78 oy alarak birinci parti, AK Parti yüzde 13'le ikinci parti, TKP ise yüzde 10.02 oy alarak üçüncü parti olmuştu.

TKP’nin İstanbul Kadıköy adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimler sonrası açıklamalarda bulundu. 

"YETERİ KADAR BAŞARILI OLMADIĞIMIZ AÇIKTIR"

Fatih Maçoğlu'nun sonuçlar sonrası kendisine gelen eleştirileri sosyal medya hesabından yanıtladığı paylaşımdan öne çıkanlar şöyle:

Yerel yönetimler anlayışımızı halka anlatma konusunda aldığımız netice itibari ile yeteri kadar başarılı olmadığımız açıktır.

İstediğimiz düzeyde yakalanamayan başarı programımızın yanlış olmasından kaynaklı değil mevcut konjonktür ve bizden kaynaklanan eksiklerden dolayıdır.

Değerli dostlar belki seçimi sayısal olarak kaybetmiş olabiliriz ama aldığımız 31 bin oyun bizim için anlamı yerel yönetimler programımızın Kadıköy’de yaşayan her 100 kişiden 10’u tarafından onaylanarak kabul edildiğidir.

"HARCANDIN GİBİ SÖYLEMLER DUYMAKTAYIZ"

Programımıza oy vererek bizi destekleyen kent halkı ile birlikte işlenen her kent suçunun karşısında olmaya devam edeceğiz. Seçimi kaybettiğimiz andan itibaren dostlarımızdan yoğun bir biçimde ‘’harcandın’’ gibi söylemler duymaktayız. Sosyalistler açısından önemli bir fırsatı kaçırdığımız, harcadığımız eleştirisi doğrudur.

"MUTLAKA KAZANACAĞIZ"

Ama hiçbir çabamız boş, beyhude değildir. Kolektifimizle birlikte oluşturduğumuz değerler halkın bilincinde tarihe not düşmüştür. Belediyeler bizim için önemli birer mevzi olmakla birlikte mutlak değil, mücadelemizin sadece bir boyutudur. Bu bizim için bir son değil yaşamım boyunca yürüttüğüm halkın haklı mücadelesinin farklı bir boyutta devam etmesi demektir.

Büyük şair Nazım Hikmet’in de dediği gibi; Dostlar! İçinizden bir çıban gibi yolun şüphenizi.. MUTLAKA KAZANACAĞIZ!"

 


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri 2024 Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy Türkiye Komünist Partisi TKP yerel seçim