Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kamuoyu araştırmacıları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki yarışı değerlendirdi: 'Muhalefet için en büyük risk...'

Ünlü kamuoyu araştırmacıları, İstanbul’daki seçim yarışını Reuters’a değerlendirdi. Yarışın başa baş geçtiğinin altını çizen araştırmacılar "İstanbul'da muhalefet için en büyük risk her zamankinden daha parçalı hale gelmesi" yorumunu yaptı.

Kamuoyu araştırmacıları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki yarışı değerlendirdi: 'Muhalefet için en büyük risk...'

31 Mart 2024’teki yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim sonucunun en çok merak edildiği kentlerin başında İstanbul gelirken, kamuoyu araştırma şirketlerinin anket çalışmaları da devam ediyor.

İSTANBUL'DA YARIŞ BAŞA BAŞ

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin analiz yayımladı. Reuters'in analizinde, seçime ilişkin son anketlerin yarışın başa baş geçeceğini işaret etti.

MAK Danışmanlık'ın anketine yer verilen analizde, Ekrem İmamoğlu yüzde 41.5, Murat Kurum ise yüzde 40 oy oranına sahip bulunuyor.

GEZİCİ'YE GÖRE KURUM ÖNDE

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici ise, yerel seçimlerde İstanbul'da yüzde 44.1'i AKP ve MHP ortak adayı Murat Kurum'u, yüzde 43.5'inin CHP adayı Ekrem I·mamogˆlu'nu desteklediğini ifade etti.

ÖZER SENCAR: İYİ PARTİ VE DEM'İN İMAMOĞLU'NA VERECEĞİ ZARAR CİDDİYE ALINMALI

Reuters'e konuşan MetroPoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, "Yarış başa baş, bıçak sırtı" değerlendirmesini yaptı.

"Ekrem İmamoğlu İstanbul'da seçimi kazanırsa ve bu seçim bir şekilde itirazlarla iptal edilmezse, 2028'de cumhurbaşkanı olacak" diyen Sencar, "İYİ Parti ve DEM partilerinin Ekrem İmamoğlu'na vereceği zarar ciddiye alınmalı" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETTEKİ EN BÜYÜK RİSK

Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy ise muhalefetteki dağınıklığa dikkati çekerek, "İstanbul'da muhalefet için en büyük risk her zamankinden daha parçalı hale gelmesi" dedi.

"İMAMOĞLU 3-4 PUAN ÖNDE"

"İstanbul seçiminin mikro hedef kitlelerini kim ikna edebilirse onun kazanabileceği bir seçime dönüştüğünü" belirten Aksoy, son anketlerini 40 gün önce yaptıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

"Ankette İmamoğlu 3-4 puan öndeydi ve bunun devam ettiğini düşünüyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

İstanbul Metropoll Araştırma Murat Kurum Ekrem İmamoğlu Gezici Araştırma MAK Danışmanlık Reuters Murat Gezici